Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η περισσή υποκρισία και τα πολιτικάντικα παιχνίδια των δημάρχων και της ΚΕΔΕ

Γιάννης Φάκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης

Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου το έκαναν ΝΑΙ. Υπάρχουν και αυτοί που στο δημοψήφισμα υποστήριζαν ΝΑΙ υποστήριζαν δηλαδή το "μνημόνιο Γιούνγκερ" και τώρα , με περισσή υποκρισία, εναντιώνονται στα μέτρα που περιλάμβανε το μνημόνιο αυτό και τα οποία υπερψήφισαν στο δημοψήφισμα .


 Η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ) κατέχει περίοπτη θέση μεταξύ αυτών που στο δημοψήφισμα είχε ταχθεί ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ του ΝΑΙ και τώρα εκδίδει ψηφίσματα υπέρ των αγροτών και ενάντια στα μέτρα που περιλάμβανε η συμφωνία που καταψηφίστηκε από το 62% του ελληνικού λαού. Να θυμίσουμε ότι το δημοψήφισμα καλούσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην συμφωνία του Eurogroup της 25ης Ιουνίου. Η συμφωνία αυτή γνωστή ως "μνημόνιο Γιούνγκερ" περιλάμβανε μέτρα όπως αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτών, αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου, κατάργηση του ειδικού καθεστώς ΦΠΑ για τους αγρότες, κατάργηση των επιδοτήσεων πετρελαίου , αύξηση των εισφορών και των ορίων ηλικίας κτλ.

Για αυτό και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Φεβρουαρίου καταψήφισα την πρόταση της ΚΕΔΕ , δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα που εξαθλιώνουν ένα μεγάλο μέρος γεωργών και κτηνοτρόφων αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων.  Η ΚΕΔΕ και οι δήμαρχοι ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας παραδεχθούν την λάθος απόφασή τους για  υποστήριξη του ΝΑΙ που υλοποιείται τώρα με το νέο φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Γιάννης Φάκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης