Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Νίκος Σαλπιστής: ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ…

Νίκος Σαλπιστής: ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ…

Σχόλιο: Προφανώς ο κ. Σαλπιστής αναφέρεται στην συνέντευξη του Αντιδημάρχου του Δήμου Κατερίνης κ. Λεμονόπουλου Χρήστου στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM στην εκπομπή του Ευγένιου Παπαδόπουλου "Ανθρώπινα και Ελληνικά".

Δημοσιεύτηκε κείμενο από συμπολίτη μας (δεν έχει σημασία ποιος είναι αλλά τι λέει ) το όποιο χρειάζεται μια απάντηση , απάντηση που δεν έχει το χαρακτήρα προσωπικής αντιπαλότητας. Το κείμενο αφορά την παρουσία προσφύγων στο Νομό Πιερίας.
Δημοσιεύουμε το κείμενο και σε παρένθεση με κεφαλαία το σχολιασμό μας.


«Οδηγούμαστε προς πλήρη καταστροφή σαν νομός»
(Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ . ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ , ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ , ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ).
«Έρχεται τσουνάμι και θα πεινάσουμε εμείς και κυρίως τα παιδιά μας, τα παιδιά της Πιερίας»
(ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΥΣΕ ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ , ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ).
«Θέλουν να γεμίσουν τις παραλίες μας με λαθρομετανάστες» (ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ . ΤΟ 80% ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ).
«Θα είναι το τέλος του τουρισμού μας!»
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΙΓΟΙ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΥΝ. )
«Ήδη οι ακυρώσεις ξεκίνησαν...
Πάνω από 10-12 καταλύματα θα φιλοξενήσουν λαθρομετανάστες. Στόχος είναι το ξεπούλημα των ξενοδοχείων μας».
( ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ , ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ).
«Πρέπει οι ξενοδόχοι μας να πειστούν να μην δεχτούν ούτε έναν λαθρομετανάστη»
 (ΕΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ  ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΚΙ ΑΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΕΡΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ).
«Θέλουν να μας κάνουν πρόσφυγες στον τόπο μας». (ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ).
Ξενοδόχος στη συνέλευση που είχαμε στην Ένωση Ξενοδόχων ήρθε και μας δήλωσε ότι τον πήραν τηλέφωνο από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και του πρόσφεραν 600 ευρώ το μήνα το άτομο για να τους δεχτεί στο ξενοδοχείο του!
«Αυτοί που προσέφεραν τα καταλύματα τους για τους πρόσφυγες δεν είχαν άμεση οικονομική ανάγκη»
 ( ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ? ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ;   ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ; ) .
«Εγώ προσωπικά επειδή έχω ιδανικά και πιστεύω, δεν πρόκειται να πάρω ούτε έναν λαθρομετανάστη»
( ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ? Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ?).
«Θέλω να προσέξουμε και να ταΐσουμε πρώτα τα παιδιά μας τα Ελληνόπουλα και μετά οτιδήποτε άλλο».
(ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΡΡΙΞΕ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΘΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΙ , ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ).
«Η Κατερίνη έχει κάνει ήδη το χρέος της, να συνεισφέρουν και οι άλλοι νομοί της χώρας»
(ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΧΟΙ).

Συμπερασματικά…
Επειδή η δημιουργία του προσφυγικού προβλήματος έχει αιτίες και υπεύθυνους , αν δεν κατά πολεμηθούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι θα συνεχίσουμε να το έχουμε. Καμιά καταστολή δεν πρόκειται να το λύσει. Ο απελπισμένος που έρχεται λογω του πολέμου στην πατρίδα μας και ρισκάρει τη ζωή του  γι αυτό, δεν σταματιεται, αν δεν σταματήσει ο πόλεμος.
Άρα, πρώτα πρέπει να δούμε ποιος είναι ο υπεύθυνος. Τον πόλεμο τον δημιούργησαν, μέσα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η ακόρεστη δίψα για  κέρδος των πολυεθνικών εταιριών, της ευρωπαϊκής ( μαζί και της ελληνικής) και αμερικανικής πλουτοκρατίας. Για να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο και να πουλήσουν όπλα.
 Για το λόγο αυτό και οι αστικές κυβερνήσεις  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχώρησαν και παραχωρούν το ελληνικό έδαφος για επιθέσεις ενάντια σε γειτονικές χώρες από τις αμερικανικές βάσεις. Άρα αν δεν χτυπήσεις την αίτια δεν θεραπεύεις την αρρώστια.
Γι αυτό, όποιος θέλει πραγματικά  λύση του προσφυγικού προβλήματος , πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον πόλεμο. Για να αγωνιστεί ενάντια στον πόλεμο πρέπει να ζητήσει απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα (και φυσικά όχι δημιουργία  λιμανιού του ΝΑΤΟ στο Λιτόχωρο) , αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ , ως κύριων υπευθύνων του προσφυγικού προβλήματος , άλλη οργάνωση της κοινωνίας, όπου δεν θα κυριαρχεί το καπιταλιστικό κέρδος που είναι αίτια των πολέμων και του φασισμού, σοσιαλιστική οργάνωση της κοινωνίας. Μέχρι τότε, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, αλληλεγγύη, κρατική οργάνωση ώστε οι επιπτώσεις στην κοινωνία να είναι μικρές , να σταλούν οι πρόσφυγες εκεί που θέλουν να πάνε, μέχρι να ειρηνεύσει η χώρα τους.
Η αιτία των προβλημάτων κραυγάζει ΚΑ-ΠΙ- ΤΑ-ΛΙ-ΣΜΟΣ.
Όποιος κρύβει αυτό το κορυφαίο ζήτημα , ότι αγώνα και να κάνει ενάντια στα συμπτώματα, αν κάνει, αναπαράγει τα προβλήματα και κοροϊδεύει τον κόσμο.

Νίκος Σαλπιστής