Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Πεζοπορία με την Olympus Mountain Activities

Την 06 Μαρ 2016 επιλέξαμε να επισκεφτούμε τα Πιέρια Όρη με στόχο το σημείο πτώσης του ουκρανικού Α/Φ ΥΑΚ -42  Γιάκοβλεφ Περιοχή «Ντίτσιος» υψ 950μ
Ονειρεμένη φύση και τρεχούμενα νερά, αξέχαστη φιλοξενία και χαμογελαστοί άνθρωποι, παραδοσιακό περιβάλλον και γραφικές γωνιές,  με μονοπάτια γεμάτα μύθους, θρύλους και παραδόσεις, μεταξύ  Θεών και Μουσών , μεταξύ Ηρώων και  Αγίων


Είναι το μέρος που όσοι έχουν επισκεφθεί το διαφημίζουν υπερήφανα, σαν να έγινε ο δικός τους τόπος και η προβολή του, προσωπική μοναδική τους αποστολή. Τα Πιέρια Όρη σε προσκαλούν να τα εξερευνήσεις, να τα ανακαλύψεις και τελικά -αναπόφευκτα- να τα αγαπήσεις, αφού η ομορφιά τους τα καθιστά σε έναν από τους ομορφότερους ορεινούς προορισμούς , ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους ορειβάτες της Ελλάδος. Ψάχνοντας λίγο παραπέρα ο ανυποψίαστος πεζοπόρος που απολαμβάνει τη φύση, τον καθαρό αέρα και την πλούσια βλάστηση ,μπορεί να βρεθεί μπροστά στο μνημείο μια τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, 19 χρόνια πριν. Κρυμμένα ανάμεσα σε χαράδρα και φυτά βρίσκονται εκεί ελάχιστα απομεινάρια μιας φρικτής, τραγωδίας ,του Γιάκοβλεφ, του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στις 17 Δεκέμβρη του 1997 στην τοποθεσία «Ντίτσιος».


Υ.Δ: -70μ.
Μήκος διαδρομής: 5χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο: 1020μ
Διάρκεια πορείας : 03:00ω σνλ
Σήμανση : Οχι
Βλάστηση: Δάσος οξιάς
Βαθμός Δυσκολίας : Α
Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 12 ετών και πάνω
Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα


Δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι Παρασκευή 04 Μαρ 2016 !
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν οριστικοποιούν την συμμετοχή τους         στο τηλ:6977587345  email: olympusmountainactivities@gmail.com ή στο κατάστημα   ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά  Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας!
Για την καλύτερη οργάνωση της Ανάβασης, σας παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως την εγγραφή σας! ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ : Mε IX : Ώρα Αναχώρησης 08:00 από το [παρκινγκ lidl περιοχή Ανδρομάχης] για οργάνωση μεταφοράς .Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα (στις 07:50) ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα ).Επιστροφή το απόγευμα!
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ .Απαραίτητη η χρήση Μπατόν ( μποτάκια πεζοπορίας αδιάβροχα) , Σακίδιο ημέρας 20-30λτ, Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Δύο ισοθερμικά ή δύο μακρυμάνικα μπλουζάκια, Ένα φλις ή μια φούτερ ζακέτα, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,Σκουφί -Γάντια- Μαντίλι, Παγούρι 1-1,5 λίτρων, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.
Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!

Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.

Σημείωση: Η εξόρμηση  ενδείκνυται και για αρχάριους και απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και καλό επίπεδο εξοπλισμού!