Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους την Κυριακή 8 Μάη στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της κορυφαίας μέρας της εργατικής μας τάξης, της Εργατικής μας Πρωτομαγιάς. Τη γιορτάζουμε και την τιμούμε με 24ωρη Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, στηρίζοντας των αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.


Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τους εργαζομένους και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Παράλληλα. η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις μέρες που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα προνοιακών παροχών και όχι αξιοπρεπών συντάξεων. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι πληρώνουμε πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, με την οικονομική και κοινωνική κρίση να μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ποδοπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας. Η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί για την εργατική μας τάξη ημέρα αγώνα για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και ημέρα τιμής στους ήρωες της τάξης μας, σε όσους μας έδειξαν τον δρόμο, σε όσους μας απέδειξαν ότι τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς θυσίες, αλλά και ότι κανένας αγώνας, καμία θυσία δεν πάει χαμένη.

Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους του Νομού μας και τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8η Μάη στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Κατερίνη, 27/4/2016

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ