Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η ΠΡΟΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ


  Με τη δέουσα κατάνυξη και με τον αναλογούντα σεβασμό στην ιερότητα του χώρου, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης 12 Απριλίου 2016 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Αιγινίου Πιερίας, την προπασχαλινή συναυλία με το φωνητικό της σύνολο «de profundis», δύο αξιόλογα θρησκευτικά έργα, τον «Ακάθιστο Ύμνο» σε ποίηση του Ρωμανού του Μελωδού και μουσική Χρήστου Λεοντή καθώς και το «Requiem» του John Rutter.



Συμμετείχε η χορωδία της Αλεξάνδρειου μουσικής σχολής Αιγινίου «Σοφία Κακούρη».
  Το φωνητικό σύνολο συνόδευσαν στο βιολί ο Διονύσιος Κουτουζίδης, στο πιάνο η Φανή Παπαντωνίου, στο όργανο και πιάνο η Δέσποινα Τσιότσιου.
  Σολίστ στο πρώτο μέρος ο Γεώργιος Ανδρικόπουλος και στο δεύτερο η σοπράνο Κέλυ Καλαϊτζίδου.
  Μουσική διδασκαλία και διεύθυνση από τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Ηλίας Γκουτζίδης και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα πατέρας Βασίλειος Γκαντάς. Από πλευράς Δήμου Πύδνας-Κολινδρού ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος, η Αντιδήμαρχος Βασιλική Νικολοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Αιγινίου Αναστάσιος Τερζής και πολίτες του Δήμου που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και αποχώρησαν ιδιαίτερα γοητευμένοι.

  Τη χορωδία συνόδευσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Μ. Κατερίνης με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόριο Μιτσοκάπα και τον επίτιμο πρόεδρο Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.
  Ο δημιουργός της μουσικής βραδιάς, ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης μετά το τέλος της συναυλία, δήλωσε: «Με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και με την περιοχή γενικότερα αναπτύξαμε τα τελευταία χρόνια μια άριστη και εποικοδομητική συνεργασία που διέπεται από κλίμα αμοιβαιότητας. Οι δρόμοι μας θα συναντηθούν και πάλι το καλοκαίρι με αφορμή τη θεσμοθετημένη Αυγουστιάτικη συναυλία στην Αρχαία Πύδνα. Θεωρώ ότι απόψε αποζημιώσαμε με τον καλύτερο τρόπο το κοινό που ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Επίσης ευχαριστούμε την τοπική εκκλησία για τη φιλοξενία και την Δημοτική αρχή για την υποστήριξη.»
  Η ίδια συναυλία θα παρουσιασθεί και στην Κατερίνη. Συγκεκριμένα το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα (κάτωθεν Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης).