Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

«Παχυσαρκία: ψυχοκοινωνικές αιτίες και συνέπειες». Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πιερίας για την παχυσαρκία

«Παχυσαρκία: ψυχοκοινωνικές αιτίες και συνέπειες». Δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πιερίας για την παχυσαρκία

Παρεμβάσεις πρόληψης για μαθητές με θέμα «Παχυσαρκία: ψυχοκοινωνικές αιτίες και συνέπειες» διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Πιερίας  στο 1ο  και 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης, σχολεία τα οποία αιτήθηκαν το σχετικό θέμα σε διερεύνηση ψυχοκοινωνικών αναγκών που πραγματοποίησε ο Σ.Σ.Ν. στην έναρξη της σχολικής χρονιάς


Στις παρεμβάσεις συνεργάστηκαν οι:
Μπλότσου Ειρήνη, Εκπαιδευτικός με θεματικούς άξονες: «Τι προκαλεί την παχυσαρκία στα παιδιά-  αιτιοπαθογένεια. Συνέπειες της παχυσαρκίας- επιπλοκές στην υγεία και στην ψυχολογία του εφήβου. Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας».
Τσιρώνα Ευδοκία, Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Πιερίας, «Ψυχική ενδυνάμωση σε σχέση με την παχυσαρκία».
Αθανάσιος Χαρίσης, Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν., «Ο μύθος του Σίσυφου ή αλλιώς   ψυχοκοινωνικές αιτίες και συνέπειες της παχυσαρκίας με εργαστήριο υγιεινής διατροφής».
Επίσης συνεργάστηκαν ενεργά στη διοργάνωση και την υλοποίηση οι Διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου και του 3ου Γυμνασίου κ.κ. Ελένη Σαμαρά και Κωνσταντίνα Γιαλαμά αντίστοιχα, οι Σύλλογοι Γονέων Κηδεμόνων και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος κ. Αστέριος Φάλιας και η Γ. Γραμματέας κ. Έλλη Ελευθεριάδου που υποστήριξαν και υλικοτεχνικά το εργαστήριο. Έτσι, μέσα σ’ ένα συνεργατικό πλαίσιο εκπαιδευτικών-γονέων-υποστηρικτικών υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ.,  μαθητές των δύο γυμνασίων ενημερώθηκαν για τις ψυχοκοινωνικές αιτίες και συνέπειες της παχυσαρκίας και ευαισθητοποιήθηκαν με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο για την υγιεινή διατροφή.
Βλ. http://1gym-kater.pie.sch.gr/index.php/component/content/article/12-activities/109-paxisarkia

Ο Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Πιερίας                                     Ο Διευθυντής ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας

Αθανάσιος Χαρίσης                                                         Ιωάννης Καζταρίδης