Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η νεοσύστατη Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης, πραγματοποίησε μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ  Κατερίνης όπου κατάθεσε υπόμνημα με μια σειρά αιτήματα που αφορούν όλους τους άνεργους της περιφέρειας Πιερίας. Ένα από τα  άμεσα αιτήματα που διεκδικεί η Ε.Α.Κ. είναι να δοθεί έκτακτο βοήθημα εν όψει Πάσχα  για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις. Είναι υποχρέωση  της κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης, να είναι δίπλα στους ανέργους, επειδή οι δικές τους πολιτικές είναι που οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην  ανεργία. Δημιουργούν μόνιμο στρατό ανέργων για τα κέρδη των αφεντικών τους. 


Οι εργαζόμενοι αλλά και οι άνεργοι, είναι αυτοί που  μέσω της φοροληστείας και του πλούτου που παράγουν, γεμίζουν τα ταμεία του κράτους και του ΟΑΕΔ. Τα χρήματα αυτά  πρέπει να δίνονται σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις και  όχι στους επιχειρηματίες που ξεζουμίζουν εργαζόμενους και ανέργους.  



Η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης απαίτησε και επικοινώνησε  τηλεφωνικά, με  τον διευθυντή  του υπουργείου εργασίας, ο οποίος με τη σειρά του δεσμεύτηκε οτι θα  ενημερώσει τον υφυπουργό και, θα εξετάσουν τόσο το αίτημα για το έκτακτο βοήθημα όσο και τα αλλά αιτήματα του υπομνήματος και θα  δώσουν απάντηση στη Ε.Α.Κ. 

Η  Ε.Α.Κ. καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας έξω από τον ΟΑΕΔ που στόχο είχαν να καλλιεργήσουν το φόβο και να αποτρέψουν  τους ανέργους και τους εργαζόμενους που ήθελαν να είναι στην παράσταση διαμαρτυρίας. Οι ενέργειες  της δεύτερης φοράς «αριστερής» κυβέρνησης, είναι συνέχεια των ενεργειών που ακολουθούσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είναι ενέργειες απαράδεκτες και δεν πρόκειται να γίνουν  αποδεκτές. Η δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να  τρομοκρατούν το λαό που αγωνίζεται. Άλλη είναι η δουλειά της.


Τέλος, η Ε.Α.Κ., κάλεσε τους ανέργους να  μαζικοποιηθούν, να δυναμώσουν τα συνδικάτα και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές που γεννούν τη γάγγραινα της ανεργίας για τα κέρδη των αφεντικών.

Το υπόμνημα που κατετέθη στον ΟΑΕΔ, με αποδεκτή το υπουργείο εργασίας, είναι:
  Έκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους εν όψει Πάσχα
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλη την περίοδο της ανεργίας
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς καμία επιβάρυνση
Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που λόγω οικονομικής δυσπραγίας αναγκάστηκαν να διακόψουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα
Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους, για όσο διαρκεί η ανεργία τους
Αναστολή κάθε υποχρέωσης που έχει αναλάβει ο άνεργος ως δανειολήπτης και απαγόρευση ανατοκισμού και κεφαλαιοποίησης των συμβατικών τόκων που θα γεννηθούν στη διάρκεια αυτής της αναστολής
Μείωση 50% στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής ύδρευσης, ρεύματος, τηλεφώνου
Δωρεάν κάρτα απεριόριστων διαδρομών με όλα τα Μ.Μ.Μ., για όλους τους ανέργους




ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΝΕΡΓΩΝ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ