Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας: Πρόσκληση για διαλογή φαρμάκων


Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες
Σας καλούμε να βοηθήσετε στην διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ), της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, από 18:00 έως 20:00.


Στον Καπνικό Σταθμό έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και πρέπει άμεσα να καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του φαρμακείου.  Το ΚΙΚΑΦ είναι η μοναδική κοινωνική δομή στον νομό Πιερίας η οποία τροφοδοτεί σήμερα με φάρμακα όλους τους άπορους πολίτες, τις συνταγές που αδυνατεί να εκτελέσει το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως επίσης και τα 5 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας.

Μάλιστα, με την συνδρομή των πολιτών και την συγκέντρωση φαρμάκων από πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Καπνικό Σταθμό, έχει οργανωθεί ένα μικρό φαρμακείο για την εξυπηρέτηση παιδιατρικών αναγκών το οποίο διαθέτει αυτή την στιγμή περισσότερα από 500 σκευάσματα, μεταξύ αυτών φάρμακα κατά της ψώρας και αντιφθειρικά σαμπουάν.

Για αυριανή διαλογή (διαχωρισμός ληγμένων από τα μη ληγμένα) δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Καλούμε απλούς πολίτες, που δεν χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε κάποια σχέση με υγειονομικά επαγγέλματα, αλλά και φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές να βοηθήσουν στην τακτοποίηση των φαρμάκων.



Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)

info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr