Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ/ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ/ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 32ο ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΥΔΡΟΝΟΜΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016»

Θα ήθελα να αναφέρω ή καλύτερα να καταγγείλω την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά που συνιστά πια συνεχή εμπαιγμό, αλλά ταυτόχρονα και τη μεροληπτική στάση της Δημοτικής Αρχής και πιο συγκεκριμένα του αντιδημάρχου κου Βαϊνά , ο οποίος σε ερώτημα που δέχτηκε: « σύμφωνα με ποιες διαδικασίες και κριτήρια επιλέγονται οι συγκεκριμένοι υδρονομείς που προτείνετε », απάντησε « σας διαβεβαιώ πως επιλέγω από τους καλούς τους καλύτερους », υποτιμώντας κατάφωρα και βάναυσα τη νοημοσύνη μας.


Είναι προφανές, πως όλοι όσοι υπέβαλλαν αίτηση δεν έχουν ασκήσει τα καθήκοντα του υδρονομέα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κριθούν και να αξιολογηθούν. Ακόμα και έτσι όμως να ήταν η επιλογή θα ήταν υποκειμενική και όχι αντικειμενική.
Είναι εξόφθαλμο πλέον και πασιφανές το γεγονός πως η εκλογή των υδρονομέων, δεν γίνεται με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια πελατειακού τύπου και στα πλαίσια της αδιαφάνειας της μεθόδευσης και της ευνοιοκρατίας.
Η επιλογή προσώπων για την κατάληψη θέσεων θα πρέπει  να γίνεται, όπως όλοι γνωρίζουμε,  με αποκλειστικό γνώμονα τις ικανότητες, τα προσόντα, την προσωπική αξία, και πάντα στη βάση την ισότιμης αντιμετώπισης. Έγινε πλέον ευρύτερα αντιληπτό ότι το «κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό κόστος του “πελατειακού κράτους” είναι τεράστιο και δεν το αντέχει πια ο τόπος», καθώς και ότι «αποτελεί αναγκαία συνθήκη της σύγχρονης διοίκησης, που βασίζεται στις γνώσεις και στις ικανότητες των στελεχών, η απαρέγκλιτη τήρηση της αρχής της αξιοκρατίας στις προσλήψεις.
 Δυστυχώς όμως αυτοί οι στοιχειώδεις κανόνες που θα έπρεπε να εφαρμόζονται για τη λειτουργία κάθε συστήματος διοικητικής οργάνωσης που σέβεται τη συνταγματική νομιμότητα και επιδιώκει τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητάς του, υπολείπονται από τον κώδικα της δικής σας δεοντολογίας.
Θλίβομαι πραγματικά διαπιστώνοντας ολοένα και περισσότερο πως ενώ θα  έπρεπε να λειτουργείτε με  γνώμονα το δημόσιο συμφέρον εσείς εξυπηρετείτε  τα μικροσυμφέροντα των συγχωριανών ή συνδημοτών σας για ευνόητους πάντα λόγους.

Νόπη Ναβροζίδου
Δημοτική Σύμβουλος
Νέα Εποχή για την Κατερίνη»