Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Την Κυριακή 15 Μαίου 2016 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, η οποία διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά από το σύλλογο της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας στην πόλη της Κατερίνης.


Η μεγαλειώδης κινητοποίηση και η ίσως πιο μαζική συμμετοχή ποδηλατών των τελευταίων ετών στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, δείχνει πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω παραμερσμό και υποτίμηση του ποδηλάτου.


Το μήνυμα για περιορισμό του αυτοκινήτου και επένδυση στο ποδήλατο στάλθηκε δυναμικά από τους εκατοντάδες Κατερινιώτες που ποδηλάτησαν το πρωί της Κυριακής. Αξιοσημείωτο ήταν ότι φέτος συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό γονείς με τα παιδιά τους, το κράνος τους και με πολύ σωστή οδηγική συμπεριφορά. Αλλά και ποδηλάτες κάθε ηλικίας που γενικά ενώ έχουν διάθεση να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, αδυνατούν λόγω έλλειψης υποδομών, οπότε και έλλειψης οδικής ασφάλειας.

Τίποτα όμως δε θα μπορούσε να διοργανωθεί, χωρίς τους ακούραστους εθελοντές που εδώ και πολύ καιρό εργάζονται αφιλοκερδώς, ώστε να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το εγχείρημα.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες και ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν με τον τρόπο τους στη διοργάνωση αυτή: τα μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, την Τροχαία Κατερίνης, την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, τον ΕΟΣ Βροντούς, την επιχείρηση «Αυγά-Κοτόπουλα Ξυδούς» για την παροχή και μεταφορά μπουκαλιών νερού στον προορισμό της ποδηλατοπορείας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ, την εταιρεία TSIALOS.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στους ποδηλατικούς μας αγώνες και τις δράσεις του συλλόγου που έπονται. Ευελπιστούμε οι διεκδικήσεις μας σύντομα να δικαιωθούν.