Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συμφωνία Φιάσκο με πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα της χώρας


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΩΝΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ EUROGROUP

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το πολύωρο Εurogroup συνιστά ένα μεγάλο φιάσκο σε βάρος της χώρας μας.
Η παραδομένη κυβέρνηση Τσίπρα υπήρξε άφωνος θεατής, του Εurogroup, στο οποίο η διαπραγμάτευση εκτυλίχθηκε ανάμεσα στους νεοαποικιοκράτες κηδεμόνες της χώρας μας, ΕΕ και ΔΝΤ, με την Ελλάδα κλοτσοσκούφι ανάμεσα τους.

Η συμφωνία του Εurogroup θα έχει ως αποτέλεσμα πρόσθετα μέτρα και άμεσο ξεπούλημα δημόσιου πλούτου για να κλείσει η αξιολόγηση, δόσεις που θα δοθούν με νέους εκβιασμούς και με... δόσεις, ενώ κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθούν στις τσέπες των δανειστών για τοκοχρεολύσια και παραπομπή των όποιων παρεμβάσεων στο χρέος μετά το 2018 σε φάσεις, με την κυβέρνηση να εγκαταλείπει οριστικά κάθε διεκδίκηση για διαγραφή χρέους.

Ο μνημονιακός δρόμος εξελίσσεται, χωρίς τέλος, σε όλο και πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική τραγωδία, τη μεγαλύτερη που πέρασε η χώρα σε ειρηνική περίοδο.

Η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως μια μεγάλη δημοκρατική, αντιμνημονιακή ανατροπή στο πλαίσιο της οποίας, με αφετηρία τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, τη γενναία σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των αδυνάτων και την εθνικοποίηση των τραπεζών, θα εφαρμοσθεί ένα σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού, το οποίο θα ενισχύσει μισθούς, συντάξεις , θέσεις εργασίας και κυρίως την ελπίδα, την θετική προοπτική και την αισιοδοξία στη χώρα.

Γραφείο Τύπου Λαϊκή Ενότητα

N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211
email: laikienotita.pierias@gmail.com