Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πρόταση της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των Σχολείων της πόλης μας.

Πρόταση της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των Σχολείων της πόλης μας.
Παρουσιάζεται πολύ συχνά το φαινόμενο στις εκπαιδευτικές εκδρομές των Σχολείων μαθητές να περιμένουν μέσα στα λεωφορεία για αρκετή ώρα την έλευση της τροχαίας για τον έλεγχο του λεωφορείου και του οδηγού, αλλά και όταν έρχεται η τροχαία ο έλεγχος να διαρκεί αρκετή ώρα.


(Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει ευθύνη της τροχαίας που έχει την ίδια ώρα να επιληφθεί αρκετές παρόμοιες ή μη περιπτώσεις με ελάχιστο προσωπικό..)

Αν υπολογίσουμε σε όλα αυτά ότι ο χρόνος των εκπαιδευτικών εκδρομών είναι περιορισμένος από την νομοθεσία, κάθε καθυστέρηση πάει πίσω όλο το πρόγραμμα, ενώ υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο να ματαιωθεί η εκδρομή.


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» προτείνει:

Τα λεωφορεία πριν έρθουν στα σχολεία για να παραλάβουν τους μαθητές να μεταβαίνουν μόνα τους στην Τροχαία Κατερίνης, όπου με προγραμματισμένο ραντεβού την προηγούμενη της εκπαιδευτικής εκδρομής να διεξάγεται ο απαραίτητος έλεγχος και αυτό να πιστοποιείται με επίσημο έγγραφο της τροχαίας το οποίο θα το προσκομίζουν στον Διευθυντή του Σχολείου οι οδηγοί λεωφορείων για έλεγχο.

Χωρίς αυτό το έγγραφο η εκδρομή δεν θα πραγματοποιείται.

Έτσι δεν θα υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση, τα παιδιά δεν θα ταλαιπωρούνται και το πρόγραμμα της εκδρομής θα τηρείται όπως έχει.

Αν υπάρχουν ανάλογες προτάσεις η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα τις δημοσιεύσει όλες!