Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης 31 Μαΐου 2016 ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Γραμματέας Ναούμ Ευαγγελόπουλος και το μέλος Γιώργος Αγιαννίτης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα το νέο Δ.Σ της ΔΗΜ.Τ.Ο με τους φορείς του νομού.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν στα νέα δεδομένα που ισχύουν στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως η νέα εγκύκλιος Φίλη για τα ολοήμερα σχολεία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Συριανίδης, την ερχόμενη χρονιά στο νομό Πιερίας από το πλεόνασμα 110 εκπαιδευτικών θα στελεχωθούν άμεσα από την αρχή του έτους όλες οι σχολικές μονάδες, είτε με δεύτερη ανάθεση είτε με απευθείας στελέχωση ολοήμερων τμημάτων, και πέραν των περιορισμών της εγκυκλίου, όπως και με τη δημιουργία τμημάτων πρωινής ζώνης όπου υπάρχει η αναγκαιότητα και όπου μας το επιτρέπει η ορθή αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού που προκύπτει από την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος στην Π.Ε.

Τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο ζήτησαν από τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να τους ενημερώσει για την κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων και το κατά πόσο αυτές εξυπηρετούν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Αναφερόμενος στα σχολικά κτίρια ο κ. Συριανίδης σημείωσε ότι “γενικά η κατάσταση στο νομό μας κρίνεται αρκετά καλή σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας”. Ωστόσο, όπως είπε, “σε μερικά χρόνια θα αρχίσουν να μας λείπουν μαθητές και όχι σχολεία”.

Εξάλλου οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην αβεβαιότητα που κυριαρχεί στον εκπαιδευτικό κλάδο, γεγονός που έχει οδηγήσει στην δραματική μείωση των συνταξιοδοτήσεων. Όπως είπε ο κ. Συριανίδης, φέτος μόλις τέσσερις δάσκαλοι υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης με τους δύο να ανακαλούν τελικά την απόφασή τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Κατερίνης ευχαρίστησαν τον κ. Συριανίδη για την λεπτομερή ενημέρωση γύρω από τα θέματα της Παιδείας και δεσμεύθηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί σε πρωτοβουλίες που προωθούν και προάγουν το επίπεδο της εκπαίδευσης στο νομό.


ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ