Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Olympus Mountain Activities Η πορεία της κυριακής 15 Μαι 2016

Olympus Mountain Activities Η πορεία της κυριακής 15 Μαι 2016
Πριόνια (υψ 1100μ.) – Καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» (υψ 2100μ)

Η μυθική παρουσία του Δία και ολόκληρου του δωδεκάθεου ,γεννούν συνειρμούς και συνεχίζουν να χαρίζουν στο βουνό την ασύγκριτη αύρα του.
Την Κυριακή 15 Μαι 2016 επιλέξαμε να επισκεφθούμε τον Όλυμπο ένα από τα ωραιότερα σημεία ,όπου βρίσκεται το ορ καταφύγιο Α΄ «Σπήλιος Αγαπητός», κυριολεκτικά, γαντζωμένο σε ένα φυσικό μπαλκόνι , περιτριγυρίζεται από εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα κάτω από την σκέπη των ψηλών κορυφών του Ολύμπου.

Τα πυκνά πεύκα σε συνδυασμό με τα έλατα και την καταπληκτική θέα προς τις επιβλητικά ,ψηλές κορφές δίνουν στο τοπίο μια ξεχωριστή γοητεία. 


Υψομετρική Διαφορά: 1000μ.

Μήκος διαδρομής : 12 χλμ σνλ

Μέγιστο Υψόμετρο: 2100 μ.

Διάρκεια διαδρομής: 05:00 ωρ σνλ

Βλάστηση: Δάσος από Έλατα –Ρόμπολα

Σήμανση : Πολύ καλή

Βαθμός Δυσκολίας: Α+

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Η διαδρομή είναι ανηφορική, και ξεκινά από τη θέση πριόνια (1000μ) .Ακολουθούμε το κλασικό «μονοπάτι της σιωπής»που φιδοσέρνεται μέσα στην καρδιά του Μαυρόλογγου ,καταλήγοντας μετά από 2,30 ωρ στο μπαλκόνι του καταφυγίου Ά που κυριολεκτικά κρέμεται στην προεξοχή ενός βράχου ,κάτω από το άγρυπνο μάτι του φιλόξενου Δία . Είναι ένα μονοπάτι υψηλής κυκλοφορίας λόγω μεγάλης διέλευσης ξένων και Ελλήνων επισκεπτών .

Η δυσκολία της διαδρομής εξαρτάται άμεσα από τα καιρικά φαινόμενα.

Όριο ηλικίας συμμετοχής : από 15 ετών και πάνω.

Φαγητό ,καφέ στο Καταφύγιο!!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Mε IX: Ώρα 08:00 από το άγαλμα του πόντιου επι της 19ης Μαΐου (7ο Γυμνάσιο). Σημείο συνάντησης για αυτούς που θα έρθουν από Νότια το παρκινγκ Λιτόχωρου, Ώρα 08:30. Επιστροφή το απόγευμα!

Κόστος συμμετοχής: Μοιραζόμαστε τα έξοδα μετακίνησης



Δηλώσεις συμμετοχής: Μέχρι Παρασκευή 13 Μαι 2016 !

Τηλ: 6977587345

email: olympusmountainactivities@gmail.com &

email: ttekiridis@gmail.com ή στο κατάστημα

ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ επι της οδού Γ. Ολυμπίου 7 κεντρικά.



ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ανοιξιάτικος, Σακίδιο ημέρας 25-40 λτ , Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ατομικό, Παγούρι 1,5-2 λίτρων, Μπατόν , καπέλο - χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια) ,Προσωπικά αντικείμενα ,Φωτογραφική μηχανή.

Και μη ξεχάσετε το χαμόγελο σας !!