Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

5ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων από τους "Σταυραετούς"

Το 5ο Αντάμωμα Κρητών & Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 02 Ιουλίου, στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Νωρίτερα, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες Πεσόντες Μακεδονομάχους Πιερίας και Μακεδονίας 1904 – 1908, στον Iερό Nαό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, η πομπή που θα σχηματιστεί θα κατευθυνθεί συνοδεία μουσικών σχημάτων και χορευτικών τμημάτων, στο χώρο του Ανταμώματος, για την έναρξη της εκδήλωσης.


Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν δεξιοτέχνες της αυθεντικής κρητικής μουσικής και ειδικότερα το μουσικό σχήμα των Ανδρέα Νικητάκη, Δημήτρη Μακρή, Λευτέρη Στεργιανόπουλου, σε ένα ταξίδι στην αγαπημένη Κρήτη γεμάτο τραγούδια, χορό και μαντινάδες.

«Τραγούδια - καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, ακριβά ακούσματα του τόπου μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν την σφραγίδα κάθε γωνιάς της Κρήτης, την ιδιομορφία της γλώσσας και των ρυθμών της, θα βρεθούν στο επίκεντρο στο Αντάμωμά μας, σε αυτό το δυναμικό κρητικό γλέντι, στην καρδιά του καλοκαιριού. Μία εκδήλωση, η οποία αποτελεί θεσμό για την Πιερία και αυτό γιατί αγκαλιάστηκε με θέρμη τόσο από τα μέλη, όσο και από τους πολυάριθμους φίλους του συλλόγου μας. Στην εκδήλωση, που έχουμε με μεράκι προετοιμάσει, θα πρωταγωνιστήσει ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης. Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να ανταμώσουμε και φέτος όπως κάθε χρόνο ξεχωριστά και αυθεντικά» τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή το 5ο Αντάμωμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ενώ συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του (αδελφοποιημένου με τον Σύλλογο Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»), Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.