Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση Λευκώματος Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η σαραντάχρονη και πλέον διαδρομή του χορευτικού τμήματος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, αποτελεί το πόνημα του λευκώματος που επιμελήθηκε, αλλά και συγκέντρωσε και κατέγραψε το περιεχόμενο του μετά από τριών χρόνων έρευνα, ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Το αξιόλογο από κάθε πλευρά λεύκωμα «ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ 4» που θα αποτελεί μια ακόμα ιστορική παρακαταθήκη του πολυσήμαντου πνευματικού φορέα της Πιερίας, περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από όλες τις εμφανίσεις του χορευτικού σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία καθώς και τα ονοματεπώνυμα των συντελεστών που συμμετείχαν στις αποστολές (χορευτές, μουσικοί, συνοδοί).

Με γενική αναφορά «Ας ταξιδέψουμε ξανά σε όλο τον κόσμο…χορεύοντας» ο κ. Κωνσταντινίδης θα παρουσιάσει το λεύκωμα σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στις 9:00 μ.μ. στην κοσμική αίθουσα «Πιερίδα Palace» (1ο χλμ Κατερίνης-Νέου Κεραμιδίου), βραδιά με την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των «Εαρινών Ημερών Μουσών 2016» που διοργανώνει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια η Εστία.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες στο εγχείρημα του επίτιμου και μακροβιότερου προέδρου της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη του οποίου η ιδέα πήρε πλέον σάρκα και οστά, ο επί σειρά ετών γενικός γραμματέας και πρώην πρόεδρος του ιδίου φορέα Αναστάσιος Πολυχρονίδης και ο Ιωάννης Δημητριάδης που συνέβαλαν στην διαμόρφωση του λευκώματος, καθώς και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος που επιμελήθηκε το οπτικοακουστικό υλικό που σίγουρα θα διανθίσει την εκδήλωση με ευχάριστες από το παρελθόν εικόνες και μνήμες.

Η διοίκηση της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης που έχει τόσο την ευθύνη της έκδοσης όσο και την οργάνωση της εκδήλωσης, καλεί όλοι όσοι στελέχωσαν εδώ και πάνω από τέσσερεις δεκαετίες το χορευτικό τμήμα καθώς και τους φίλους του συλλόγου στη βραδιά των αναμνήσεων. Στο συναπάντημα παρέα με τη θύμηση των ταξιδιών, όπου οι φιγούρες της Ελληνικής παράδοσης διάβηκαν τις περισσότερες γωνιές του κόσμου.

Το Σαββατόβραδο της 18 Ιουνίου 2016, είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθεί ο τραγουδοποιός που ζητά με μουσική και κίνηση…ας κρατήσουν, ας μην τελειώσουν οι χοροί.