Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ
Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, και το πρόγραμμα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για τη διάδοση των ολυμπιακών αθλημάτων της ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας, στους μαθητές σχολείων της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Φέτος το πρόγραμμα του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης επικεντρώθηκε στην υποδοχή οργανωμένων επισκέψεων μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων στις εγκαταστάσεις του στην Παραλία. Εκατοντάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δυο αθλήματα, να δουν από κοντά τα αγωνιστικά σκάφη κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας και να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται στο νερό, να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα κωπηλατικά εργόμετρα.

Παράλληλα, μέσα από τα πολυάριθμα κύπελλα και τρόπαια που εκτίθενται στη τροπαιοθήκη και τις φωτογραφίες των πρωταθλητών, γνώρισαν την ένδοξη ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που ιδρύθηκε το 1959 και έχει φέρει μεγάλες διακρίσεις στην Πιερία και την Ελλάδα. Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι του προγράμματος πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. και παλιοί πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Τουλιοπούλου Αναστασία, Φυτοπούλου Κατερίνα, Καρυώτης Κώστας και Μπικογιάννης Γιώργος, μύησαν του μαθητές στα μυστικά του ναυταθλητισμού και τους ανέλυσαν τα θετικά της άθλησης ιδιαίτερα μέσα στο φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης επισκέφτηκαν μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και των Δημοτικών Σχολείων: 3ο , 4ο ,9ο , Περίστασης, Καλλιθέας και Παραλίας, ενώ οι υπεύθυνοι του προγράμματος γυμναστές επισκέφτηκαν το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Παράλληλα η πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Νικολαΐδου επισκέφτηκε το 17ο Δημοτικό Σχολείο και μίλησε στα παιδιά για το αγαπημένο της άθλημα την κωπηλασία και την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 τον Αύγουστο.