Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
 «Ότι ωραιότερο συνέβη ποτέ στον τόπο μας…» έλεγαν οι διοργανωτές μετά το τέλος της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Τρίκαλα Ημαθίας, έχοντας πρωταγωνιστές την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και την μεγάλη ερμηνεύτρια Ξανθίππη Καραθανάση, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο, τα 50 χρόνια από την ίδρυση του αθλητικού τους συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος»

Πλημμύρισε το δημοτικό στάδιο των Τρικάλων από κόσμο κάθε ηλικίας, «υποχρεώνοντας» την ορχήστρα και τους ερμηνευτές να παραμένουν επί σκηνής έως τις μία τα μεσάνυχτα.

Η Ορχήστρα Νέων και η Χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, με την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Πατρή και οι ερμηνείες της αγέρωχης Ξανθίππης Καραθανάση, καθώς της καταπληκτικής Φιλιώς Σέρβου και του Νίκου Μπίνου, μάγεψαν τους χιλιάδες Ημαθιώτες που ήρθαν από διάφορα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, συγκινημένος από τις επαινετικές εκδηλώσεις του κόσμου, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση όλων των μελών της διοίκησης, επισημαίνοντας πως το μεράκι, η αγάπη για τη μουσική, τις τέχνες και γενικότερα τον πολιτισμό, μέσα από το ταλέντο των παιδιών, μπορούν να κάνουν θαύματα, σαν αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα στο Δίον.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι δημοτικές αρχές, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων της Ημαθίας και βέβαια εκατοντάδες κόσμου. Την Ορχήστρα και τη Χορωδία, συνόδευσαν σύσσωμο το Δ.Σ του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, πολλοί γονείς των παιδιών και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Διονύσης Φόλιος.

Η επόμενη εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων Δίου είναι την Τρίτη 21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στην Καλαμαριά.