Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ


Το διήμερο 11-12 Ιουλίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Νέας Εφέσου Πιερίας, ο πρώτος στην Ελλάδα Ενοριακός Ιερός Ναός αφιερωμένος στον νεοφανή Άγιο της Εκκλησίας μας.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο εόρτιος Εσπερινός. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου, τα οποία μεταφέρθηκαν από τα Γιαννιτσά με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκε στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε και ομίλησε στον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου.

Πριν την απόλυση της Παρακλήσεως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε ψάλτη τον ήδη υπηρετούντα ως ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Στέφανο Σπανό.

Να σημειωθεί, ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Γέρωγιος, το προηγούμενο Σάββατο 9 Ιουλίου συμμετείχε και ομίλησε στο Δημαρχείο Κόνιτσας σε συνάντηση του Διεθνούς Οργανισμού «Κοινότητα Οσίου Παϊσίου», που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προβολή της πολύπλευρης πνευματικής κληρονομιάς του Αγίου Παϊσίου.

Με την ευκαιρία αυτή, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα και τον Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, ο οποίος του πρόσφερε το αντίτυπο έκδοσης αφιερωμένης στον Άγιο Παϊσιο.