Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Αντιπροσωπεία βουλευτών της Ν.Δ. με επικεφαλής τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο στην Ταιβάν


Επίσκεψη πενταμελούς αντιπροσωπείας Βουλευτών της Ν.Δ. στην Ταιβάν πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου μετά από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ταιπέι στην Αθήνα με επικεφαλής τον βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμο

Στην αποστολή μετείχαν επίσης:
Ο κ. Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Ν. Κιλκίς
Ο κ. Μπουκώρος Χρήστος Βουλευτής Ν.Μαγνησίας
Ο κ. Κατσανιώτης Ανδρέας Βουλευτής Ν.Αχαϊας
Ο κ. Γιόγιακας Βασίλειος–Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας

Στη διάρκεια της παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν πρότυπες, μονάδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, αποστακτήρια οινοπνευματωδών ποτών, σύγχρονες εξαγωγικές μονάδες, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής, σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτόμων βιομηχανικών προϊόντων (ηλεκτρικό μηχανάκι).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επαφές με κυβερνητικούς φορείς, στελέχη που δραστηριοποιούνται σε οργανισμούς προώθησης της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού.

Κατά την παραμονή στην Ταϊβάν, οι Έλληνες βουλευτές, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αν. Υπουργό Εξωτερικών, τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, ενώ πραγματοποίησαν επαφές στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Επιμελητηρίων, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και παρουσιάστηκε στα μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας με τη χρήση πολυμέσων η σημερινή οικονομική, εμπορική, επιχειρηματική δραστηριότητα της Ταιβάν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την πλευρά της ελληνικής αντιπροσωπείας στη δυνατότητα συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της δυνατότητας αύξησης των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Ταιβάν.

Ειδικότερα για το θέμα του τουρισμού και με την ευκαιρία της συνάντησης με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που υπάρχει σε ο,τι αφορά τις πτήσεις τσάρτερ που τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε απευθείας σύνδεση της Ταιβάν με την Αθήνα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν τον τελευταίο χρόνο, χωρίς να υπάρχει σχετική ενημέρωση. Για το ίδιο θέμα η ελληνική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε και από την China Airlines Co

Όπως τονίστηκε και από τις δυο πλευρές, η επίσκεψη συνέβαλλε στη διατήρηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, το πολύ καλό κλίμα και η ενίσχυση δεσμών φιλίας και συνεργασίας.