Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Χάρης Τζαμακλής: "Πώς συνεχίζετε να δίνετε βροχή εκατομμυρίων σε δάνεια, σε μια εταιρεία που καταρρέει;" (ΒΙΝΤΕΟ)


Γιατί συνεχίζατε να δίνετε αυτά τα δάνεια και γιατί έπρεπε πάση θυσία να συνεχιστούν οι δραστηριότητες μιας εταιρίας που καταρρέει, του ΔΟΛ, και που σήμερα τις πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες εκτός από τον μεγαλομέτοχο;
Με εύγλωττη, όπως την χαρακτήρισε ο Χάρης Τζαμακλής, σιωπή απάντησε στο παραπάνω ερώτημα του βουλευτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Δημήτριος Μαντζούνης κατά την εξέτασή του ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ.

Η ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή αφορούσε δάνειο 13 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα το έτος 2013, μεσούσης της κρίσης, στην εταιρία «Μέσα Ενημέρωσης ΨΥΧΑΡΗΣ». «Πώς συνεχίζετε να δίνετε βροχή εκατομμυρίων σε δάνεια, σε μια εταιρεία που καταρρέει; Και μάλιστα μιλάμε για την Τράπεζά σας που δεν έχει επαρκή κεφάλαια, όπως και οι υπόλοιπες και βρίσκεται σε φάση ανακεφαλαιοποίησης με δημόσιο δανεισμό. Και αυτό το χρήμα, ξέρετε, αποτελεί καταθέσεις του ελληνικού λαού, μισθούς, συντάξεις, κ.λπ.». Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας επέλεξε να μην απαντήσει.