Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

"Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω"


Τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το λαϊκό σύνολο της ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ παρουσιάζει τη συναυλία - αφιέρωμα στο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα με τίτλο "Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω" η οποία λόγω καιρικών φαινομένων αναβλήθηκε και άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής.

Ο Απόστολος Καλδάρας έγραψε πάνω από 1.200 τραγούδια. Από τα πιο γνωστά τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα είναι το «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι», «Τι να θυμηθω, τι να ξεχασω» και «Γιορτη Ζεϊμπεκηδων» από το δίσκο «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ» , «Σ’ ένα βράχο φαγωμένο», «Συ μου χάραξες πορεία», «Θα βρω μουρμούρη μπαγλαμά», «Άμα θες να κλάψεις, κλάψε»,«Δεν ξέρω πόσο σ' αγαπώ» και πολλά άλλα.

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους στιχουργούς, όπως ο Κώστας Βίρβος, η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Πυθαγόρας και άλλοι. Τραγούδια του ερμήνευσαν οι: Στέλιος Καζαντζίδης, Πάνος Γαβαλάς, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μανόλης Αγγελόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτης Κόκοτας κ.α.

Η ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, πάντα με το αίσθημα του σεβασμού προς τους Έλληνες συνθέτες και το έργο τους έκανε αυτή τη φορά μια επιλογή αγαπημένων τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα και με τη συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Κολινδρού "Νικόλαος Λούσης" θα την παρουσιάσει στο κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κολινδρού τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους όσους αγαπούν και εκτιμούν το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Με εκτίμηση,

ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ