Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Εικονοστάσια, η θλιβερή αλλά και ιερή παράδοση που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου (Φωτογραφίες)

Εικονοστάσια, η θλιβερή αλλά και ιερή παράδοση που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου (Φωτογραφίες)
Βρίσκονται παντού, έχουμε περάσει δίπλα τους άπειρες φορές αλλά αυτά είναι πάντα εκεί να συμβολίζουν την θλίψη και τον πόνο της μάνας ή του πατέρα για τον χαμό του παιδιού τους ή κάποιου συγγενικού τους προσώπου.







Τα πιο πολλά από αυτά είναι παλιά πολλών ετών αλλά υπάρχουν και νεότερα δείγμα ότι η ελληνική κοινωνία τηρεί με ευλάβεια τις παραδόσεις της παρά την είσοδο μας στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Συνήθως τα περισσότερα εικονοστάσια ή είναι άδεια ή έχουν απλά μια παλιά εικόνα και αυτό γιατί οι άνθρωποι που τα έφτιαξαν πέθαναν και οι ίδιοι.

Η τοποθεσία που βρίσκονται δεν είναι τυχαία. Σε εκείνο το σημείο ένας νέος ή μια νέα έχασαν την ζωή τους συνήθως από τροχαίο ατύχημα. Έτσι σχεδόν πάντα οι περισσότεροι από εμάς όταν βλέπουμε ένα εικονοστάσι γινόμαστε πιο προσεκτικοί στην οδήγηση γιατί ο δρόμος σε εκείνο το σημείο κρύβει παγίδες.

Ένα από αυτά τα εικονοστάσια συναντήσαμε στον δρόμο μας και μας έκανε εντύπωση η τοποθεσία του αλλά και το κάλλος του φυσικού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει το συγκεκριμένο εικονοστάσι καθώς και το όμορφο δεντράκι που με τα κλαδιά του προσφέρει σκιά και προστασία.

Δείτε τις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ":

*Τοποθεσία: Επαρχιακή οδός Ελασσόνας.