Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών από το κτήμα του Ηρακλή στην Κατερίνη σήμερα το πρωί.

Επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών από το κτήμα του Ηρακλή στην Κατερίνη σήμερα το πρωί.

Δυο πούλμαν με την συνοδεία της αστυνομίας καθώς και μια νταλίκα του Στρατού έφθασαν τις πρωινές ώρες στο κτήμα του Ηρακλή για να παραλάβουν τους μετανάστες και τα πράγματα τους και να τους μεταφέρουν στο hotspot στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
 Εκεί όμως συνάντησαν την άρνηση των μεταναστών που δεν δεχόταν την μετακίνηση τους σε άλλο κέντρο φιλοξενίας.



Παρά τις συζητήσεις οι μετανάστες δεν άλλαξαν γνώμη και τελικά δεν ανέβηκαν στα λεωφορεία.

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν σε ήρεμο κλίμα χωρίς αντεγκλήσεις και το παραμικρό επεισόδιο.

Με μετανάστες που μιλήσαμε μας είπαν ότι δεν επιθυμούν να φύγουν από το κτήμα Ηρακλή όπου έχουν όλες τις ανέσεις και να πάνε σε ένα άλλο χώρο (Φιλιππιάδα) όπου υπάρχουν 500-700 μετανάστες.



Εδώ μας είπαν οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές, μαγειρεύουν μόνοι τους, ψαρεύουν στο ποτάμι και έχουν μάθει να κινούνται και μέσα στην Κατερίνη.
Κάποιοι από αυτούς περιμένουν να μεταφερθούν σύντομα ή στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.



Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος κ. Ηρακλής Τσίντζηρας δήλωσε άγνοια και ότι δεν ενημερώθηκε για την σημερινή επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών.

Κάτι το οποίο μας κάνει να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποιο θέμα συνεννόησης ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην διαχείριση των μεταναστών στο κτήμα του Ηρακλή ή ακόμα και κάποιο πρόβλημα οικονομικής φύσεως;

Αυτή την στιγμή στο κτήμα Ηρακλή φιλοξενούνται περίπου 80 μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν στα δωμάτια του αγροκτήματος, ενώ οι σκηνές είναι όλες άδειες και αναμένονται να μαζευτούν σύντομα από την αεροπορία.



Πάντως στον εξωτερικό χώρο του αγροκτήματος διαμορφώνεται ειδικός χώρος με κοντέινερ για την φιλοξενία νέων προσφύγων που αναμένονται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.



Ρεπορτάζ: Κανταρτζής Μιχάλης