Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στο εμπόριο, στα εργοστάσια, στην παροχή υπηρεσιών, άνεργοι, μετά την ταφόπλακα που έβαλε στην κοινωνική ασφάλιση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετώντας πιστά τις αντιλαϊκές εντολές των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΜΣ και του μεγάλου κεφαλαίου, συνεχίζει στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης, να πετσοκόβει το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών με ορίζοντα να αρχίσει να ξηλώνει, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και να ισοπεδώσει ότι απέμεινε από τις εργασιακές σχέσεις.

Με δωράκια φοροαπαλλαγών και τζάμπα εργατικού δυναμικού στους μεγαλοεργοδότες, πετάει στο λαό τα ψίχουλα της μερικής απασχόλησης και των προσωρινών επιδομάτων αλληλεγγύης. Δεύτερη φορά αριστερά με δεκάδες διακοπές παροχής ρεύματος, σωρεία απολύσεων και κλείσιμο επιχειρήσεων, με τον άδικο ΕΝΦΙΑ να παραμένει με το επίδομα ανεργίας να μετατρέπεται σε επιταγή εργασίας, την ανασφάλεια και την απογοήτευση να διογκώνονται.

Οι απώλειες της εργατικής τάξης είναι ανυπολόγιστες. Να γιατί πρέπει να αγωνιστούμε ανυποχώρητα. Τώρα χρειαζόμαστε συσπείρωση, με κοινή δράση όλων των εργαζομένων να ξεπεράσουμε τα αναχώματα του ‘‘τίποτα δε γίνεται’’. Όλα ανατρέπονται αν η εργατική τάξη πιστέψει στη δύναμη της!

Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ συνεχίζει ακούραστα τον αγώνα και έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά, όπως και περισσότερα από 200 σωματεία της χώρας, στο κάλεσμα που έχουν απευθύνει 13 Εργατικά κέντρα και 16 Ομοσπονδίες για οργάνωση του αγώνα, διεκδικώντας:

▪ επαναφορά του βασικού μισθού στα 751

▪ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς

▪ Επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων

▪ Επαναφορά κομμένων συντάξεων και επιδομάτων

▪ Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας

▪ Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων

Με βάση κατ’ αρχήν αυτό το πλαίσιο, καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους του κλάδου να εκμεταλλευτούν την πείρα του προηγούμενου διαστήματος και να μην παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους. Σας καλούμε να οργανώσουμε όλοι μαζί το μεγάλο κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε μέχρι σήμερα σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Nα μη σκύψει κανείς το κεφάλι. Να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και να συμπορευτούμε στο δρόμο της πάλης για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη και ώρα 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Συνεχίζουμε με το Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους. (Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 4μμ από την κεντρική πλατεία). Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6976323079 και 6937111270