Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος βρέθηκε στην Αθήνα κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με Ιεράρχες του λεκανοπεδίου Αττικής και συμμετείχε στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας.


Κατά τη Θ. Λειτουργία του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό προσήλθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Βλασία Παυλοπούλου, καθώς είναι ενορίτες του Ιερού Ναού.


Ο Σεβασμιώτατος είχε εγκάρδια συνομιλία τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντός του Ιερού Ναού, όσο και με τη σύζυγό του, κατά τη δεξίωση που παρατέθηκε μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, γόνος της Πιερίας. Συγκεκριμένα ο πατέρας του, ιερέας π. Αναστάσιος, ήταν κάτοικος Κονταριώτισσας και η μητέρα του, Φανή το γένος Πατρή, από την Καρίτσα.