Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ενημέρωση για την κατάληψη των μαθητών-μαθητριών στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κατερίνης.

Ενημέρωση για την κατάληψη των μαθητών-μαθητριών στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κατερίνης.
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Κατερίνης τελούν αυτή την στιγμή υπό κατάληψη.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε τα αιτήματα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου ώστε να τα δημοσιοποιήσουμε και να ενημερωθούν οι γονείς αλλά και ο κόσμος.

Η δημοσιοποίηση των αιτημάτων-προβλημάτων των παιδιών θα βοηθούσε πρώτον στο να γίνουν γνωστά τα προβλήματα τους και δεύτερον να επιλυθούν γρηγορότερα μέσω της δημοσιοποίησης τους.

Δυστυχώς κάποιοι δεν είχαν την ίδια άποψη με εμάς και μας απαγόρεψαν στο να μάθουμε τα αιτήματα των παιδιών του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης και να τα μεταφέρουμε και σε εσάς.

Προς τιμήν του ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου μας ενημέρωσε για τα αιτήματα των παιδιών, αλλά όταν απευθυνθήκαμε στον Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, παρενέβη η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 4ου Γυμνασίου και Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κατερίνης κ. Μαρία Σατραζέμη και μας απαγόρεψε να μάθουμε τα αιτήματα-προβλήματα των παιδιών και να σας τα μεταφέρουμε.

Μάλιστα αυτή της η ενέργεια έγινε μπροστά στον Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, καθηγητών αλλά και του Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την στάση της από την στιγμή που εκτός από την δημοσιογραφική μας ιδιότητα, ενημερώσαμε την κ. Μαρία Ζατραζέμη που έχει και θεσμικό ρόλο, ότι είμαστε γονείς δυο παιδιών στο Γυμνάσιο και είχαμε κάθε λόγο να γνωρίζουμε γιατί τα παιδιά μας δεν θα κάνουν μάθημα σήμερα και ποια είναι τα προβλήματα των συμμαθητών τους.

Θεωρούμε ακατανόητη την στάση της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Κατερίνης και ότι δεν συμβάλει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, των γονιών αλλά και στην δημοσιοποίηση των προβλημάτων των παιδιών.

Δυστυχώς η κ. Σατραζέμη επέμενε στο να μην πληροφορηθούμε τα αιτήματα των παιδιών και για αυτό τον λόγο δεν μπορούμε και εμείς να σας ενημερώσουμε.


Τα αιτήματα των μαθητών και μαθητριών του 4ου Λυκείου Κατερίνης είναι τα εξής:


  • Καλύτερη φύλαξη του σχολείου τις απογευματινές ώρες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξωσχολικών. 
  • Απολύμανση για το θέμα των ποντικιών.
  • Να φύγουν τα πρόσθετα κάγκελα γιατί δημιουργούν την αίσθηση φυλακής.
  • Καλύτερη λειτουργία της κεντρικής εισόδου του σχολείου.


Κανταρτζής Μιχάλης.

*Δημοσιογράφος, μέλος της ΈΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, καθώς και γονέας δυο μαθητριών στο 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης.