Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η «δύναμη» της αυθεντικής μουσικοχορευτικής παράδοσης στον επίλογο των ΚΘ΄ ΠΑΤΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η «δύναμη» της αυθεντικής μουσικοχορευτικής παράδοσης στον επίλογο των ΚΘ΄ ΠΑΤΡΙΩΝ
Με λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, χορευτικά-λαογραφικά δρώμενα, διάλεξη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου συνεχίστηκαν την περασμένη Τρίτη στη Ράχη Πιερίας, τα ΚΘ’ Πάτρια, τα οποία προσέλκυσαν και φέτος σε όλη τη διάρκειά τους, πλήθος φίλων του πολιτισμού και της παράδοσης.

Ειδικότερα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής (Τρίτη 18 Οκτωβρίου), τελέστηκαν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στο Πνευματικό Κέντρο των «ΠΑΤΡΙΩΝ», από τον συγγραφέα-φιλόλογο Κων/νο Γανωτή, ενώ ακολούθησε γεύμα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα στον ίδιο χώρο με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από τα εξής σχήματα:

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεστορίου Καστοριάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Πόριας Καστοριάς, Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ράχης «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ».

Η όμορφη μουσική βραδιά ολοκληρώθηκε με αυθεντικό γλέντι και με πρωταγωνιστές τους: Γιώργο Σκηπητάρη (κλαρίνο), Παναγιώτη Τουρνά (τραγούδι), Νίκο Μπίνια (κρουστά), Σάκη Καστανάρα (λαούτο), Δημήτρη Γεωργούλη (ακορντεόν), Βασίλη Κατσαμάγκα (Γκάϊντα).

Η αυλαία των ΚΘ’ Πατρίων κλείνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, κατά τις ώρες 9:00 – 13:00, με Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο των «ΠΑΤΡΙΩΝ».