Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Αλκοτέστ στο... Kartell, στην Κατερίνη! Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλκοτέστ στο... Kartell, στην Κατερίνη! Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα. (ΒΙΝΤΕΟ)

"Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει, Ο ΟΔΗΓΟΣ της Παρέας"

Χθες το βράδυ ξημερώματα Κυριακής στην Κατερίνη αλλά και ταυτόχρονα σε 27 πόλεις στην Ελλάδα διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) "Πάνος Μυλωνάς" και το δίκτυο εθελοντών του σε συνεργασία με την Τροχαία Κατερίνης η δράση "Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει, Ο ΟΔΗΓΟΣ της Παρέας".
Κύριος στόχος της Πανευρωπαϊκής αυτής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στους νέους.

Έτσι λοιπόν με την συνδρομή της Τροχαίας Κατερίνης οι εθελοντές του ΙΟΑΣ επέλεγαν από μια παρέα τον "Οδηγό της Παρέας" ο οποίος δεσμευόταν να μην καταναλώσει αλκοόλ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την υπόλοιπη παρέα του.

Ο «Οδηγός της παρέας», φορούσε ένα βραχιολάκι και όταν ερχόταν η ώρα να φύγει από το μπαρ περνούσε από ένα αλκοτέστ για να φανεί ότι τήρησε την υπόσχεσή του και δεν ήπιε. Εάν πράγματι δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβευόταν, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του ΙΟΑΣ τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Όσοι και όσες "ελέγχθηκαν" χθες τα ξημερώματα από τους άντρες της Τροχαίας Κατερίνης δέχτηκαν με ενθουσιασμό τον "έλεγχο", ενώ πολλοί νέοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να κάνουν αλκοτέστ!







































Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Μιχάλης Κανταρτζής