Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΟΔνΠ για την δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου

Ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΟΔνΠ για την δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στάλθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ακόμη μία μεγάλη ποσότητα φαρμάκων στην δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου και συγκεκριμένα στο Ιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» που δραστηριοποιείται στο νησί.



Φέτος είναι η τρίτη φορά που η ΕΟΔνΠ στέλνει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στο νησί της Χίου, το οποίο και φέτος δοκιμάζεται όχι μόνο από την μεγάλη συρροή προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας, αλλά και από τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα.

Η Σοφία (φοιτήτρια από την Σκωτία, αριστερά) και ο Ben (φοιτητής από την Ιρλανδία, αριστερά) και οι δύο εθελοντές στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης


Η ΕΟΔνΠ διένειμε φέτος περισσότερα από 65.000 φαρμακευτικά σκευάσματα, αξίας 350.000 χιλιάδων ευρώ, στις δομές φιλοξενίας προσφύγων της Μυτιλήνης, Λέρου και Χίου, στο κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως και σε πολλά Κοινωνικά Ιατρεία/Φαρμακεία της χώρας. Τα φάρμακα αυτά αποτελούσαν δωρεά της Banco Farmaceutico και παραδόθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Ιταλίας στο Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας», στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, ως συμβολική πράξη αλληλεγγύης προς την χώρα μας η πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Ines Bennett (ιατρός, δεξιά) και Ben Tyndall (φοιτητής, αριστερά) και οι δύο εθελοντές που ήρθαν στην χώρα μας για να εργαστούν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέροντας βοήθεια στις καθημερινές εργασίες των κοινωνικών δομών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.



Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00 / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr