Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Κρίση προ των πυλών ανάμεσα σε Νοσοκομείο Κατερίνης και Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης;

Κρίση προ των πυλών ανάμεσα σε Νοσοκομείο Κατερίνης και Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης; Ανέστης Μυστρίδης: Θέλουμε την εικόνα της Παναγίας πίσω...

Ανέστης Μυστρίδης: Θέλουμε την εικόνα της Παναγίας πίσω...


Δελτίο τύπου εξέδωσε η Διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης-Ψυχιατρικός τομέας με το οποίο εκφράζει την δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι η Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος δεν επιστρέφει την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου, όπως υποστηρίζει στο δελτίο τύπου η Διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης.
Μάλιστα η Διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης δημοσιεύει και την αλληλογραφία που είχε για το συγκεκριμένο θέμα με τον Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο...

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επικοινώνησε με την Μητρόπολη Κατερίνης η οποία είναι ενήμερη για το θέμα αλλά προς το παρόν δεν επιθυμεί να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου.

Επί 80 έτη οι εικόνες της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας και των Εισοδίων της Θεοτόκου βρίσκονταν για προσκύνημα την Ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου (21-11-2016) για όλο το προσωπικό και τους κατοίκους της γύρω περιοχής στη Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου.

Η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος για προσκύνημα στο Βόλο και έκτοτε δεν έχει επιστραφεί.

Ως Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης –Ψυχιατρικός Τομέας εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την απουσία της εικόνας από τις 09-05-2016 από τη Μονή και ιδιαίτερα για την απουσία της Εικόνας τη συγκεκριμένη ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου παρά τις επανειλημμένες γραπτές και προφορικές οχλήσεις της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος και Κατερίνης.

Από την έναρξη της γραπτής αλλά και προφορικής επικοινωνίας μας με το Σεβασμιότατο θεωρούμε ότι υπήρξε ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας ώστε να παρευρίσκεται η εικόνα τη συγκεκριμένη ημέρα στη Μονή με όλες τις αρμόζουσες τιμές.

Ευελπιστούμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας και πνευματικός μας Πατέρας θα εισακούσει τις παρακλήσεις μας.

Ο Διοικητής
Ανέστης Μυστρίδης

Επισυνάπτεται το τελευταίο έγγραφό της Διοίκησης του Γ.Ν. Κατερίνης προς το Σεβασμιότατο.


ΠΡΟΣ: Μητρoπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο
ΘΕΜΑ: Παρουσία της εικόνας της Θεοτόκου στο καθολικό της Ι. Μονής Εισοδίων της
Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου του πρώην Ψ.Ν.Π.Ο..


Σεβασμιότατε,

Σε συνέχεια του υπ΄ αριθ. πρωτ. 20467/09-11-2016 έγγραφό μας προς εσάς και μετά την προφορική ενημέρωσή σας ότι θα ιερουργήσετε στα πλαίσια του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου στη Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου, θα θέλαμε να μας βεβαιώσετε ότι θα ευρίσκετε στη Μονή και η εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι μετά τη συγκεκριμένη λειτουργία θα σας παραχωρηθεί η συγκεκριμένη εικόνα ενόψει του εορτασμού των Αικατερεινίων.

Μετά τιμής
Ο Διοικητής
Ανέστης Μυστρίδης