Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Έκθεση για «την προπαγάνδα κατά της ΕΕ» : Μνημείο χυδαίου αντικομμουνισμού και αντιδραστικότητας, προωθεί την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στη συζήτηση για τη «στρατηγική επικοινωνίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας εναντίον της από τρίτους» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, καταγγέλλοντας τη σχετική έκθεση που αποτελεί μνημείο της αντιδραστικότητας της ΕΕ και τονίζοντας τα παρακάτω : 

«Η έκθεση «προπαγάνδα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ένα παραλήρημα του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού, δώρο κυριολεκτικά στους εγκληματίες ναζιστές, είναι μνημείο και απόδειξη της αντιδραστικότητας της Ένωσης και του ευρωκοινοβουλίου, που παραποιώντας την ιστορία, εξισώνει φασισμό με κομμουνισμό.

Δεν στοχεύει στο Ισλαμικό κράτος που άλλωστε στήριξαν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Με πρόφαση ανταγωνισμούς με την καπιταλιστική Ρωσία, ανασύρετε κάτι που ισχυρίζεστε ότι νικήσατε οριστικά αλλά - δικαιολογημένα - ακόμα φοβάστε: το φάντασμα του κομμουνισμού. Της σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, της παιδείας, της υγείας, των κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους.

Διαστρεβλώνοντας την έννοια «ριζοσπαστικοποίηση», προτείνετε δίκτυα καταδοτών, στοχοποιείτε σαν πράκτορες και στήνετε στον τοίχο εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς που αμφισβητούν τους υπεύθυνους: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις αστικές κυβερνήσεις και το σύστημά τους. Ζητάτε περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ποινικοποιώντας τη σκέψη, το λόγο, την πολιτική δράση.

Δηλητηριάζετε τη νεολαία στα σχολεία, στον πολιτισμό, με Μέσα Ενημέρωσης χρηματοδοτημένα και ελεγχόμενα από την Ένωση.

Να είστε σίγουροι: Ό, τι κι αν κάνετε, το μέλλον της ανθρωπότητας δεν είναι η σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης, αλλά η ανατροπή του».


23/11/2016 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ