Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Κατερίνης

Πανηγυρικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Κατερίνης
Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου Κατερίνης.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου και Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας)...

Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (Εκκλησία Κύπρου) και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πλήθος Κατερινιωτών που ευλαβούνται και τιμούν την πολιούχο τους εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, κατά το κήρυγμα του, αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Αικατερίνης υπογραμμίζοντας το υπόδειγμα που επέδειξε κατά το μαρτύριο της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος πριν την απόλυση του Εσπερινού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που συμμετείχαν και ευχήθηκε στους πιστούς η Πολιούχος να πρεσβεύει στον Χριστό υπέρ όλων.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής.

Η μνήμη της Πολιούχου Κατερίνης εορτάστηκε δεόντως και στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίας Αικατερίνης, που αποτελεί τον παλαιότερο Ναό της πόλεως.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας. Το βράδυ της Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής, τελέστηκε Αγρυπνία με Ιερατικό Συλλείτουργο, ενώ πλήθη πιστών από νωρίς το απόγευμα πέρασαν για να προσκυνήσουν τη χάρη της Αγίας.