Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Καταγγελία για την ανάκληση απόφασης παραχώρησης αιθουσών στο ΚΕ.ΣΥ.Π από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ) ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ.

Καταγγελία για την ανάκληση απόφασης παραχώρησης αιθουσών στο ΚΕ.ΣΥ.Π από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ)
Αργυρόπουλος Χαράλαμπος (υπεύθυνος ΚΕ.ΣΥ.Π- Κέντρο συμβουλευτικής και προσανατολισμού Πιερίας.) :

Ζήτησα τον λόγο και δεν μου δόθηκε, αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες για το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τους ενδιαφέρει...

Την αγανάκτηση του για την ανάκληση απόφασης παραχώρησης σχολικών αιθουσών στο ΚΕ.ΣΥ.Π από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης αλλά και την πικρία του κατήγγειλε στην κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ο υπεύθυνος του προγράμματος συμβουλευτικής και προσανατολισμού Πιερίας κ. Χαράλαμπος Αργυρόπουλος.


Στο ΚΕ.ΣΥ.Π γίνεται σε μαθητές γυμνασίου το τεστ σχολικού προσανατολισμού το οποίο είναι ένα εργαλείο που ερευνά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μέσα από τα οποία προκύπτει η προσωπικότητα τους και γίνεται ο συνδυασμός του επαγγέλματος που τους ταιριάζει.

Πέρσι στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχεδόν 700 μαθητές...

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο ο χώρος που στεγάζεται το ΚΕ.ΣΥ.Π (στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης) είναι ο ιδανικότερος διότι συνδυάζει κάποιες παραμέτρους που είναι βασικές όπως:

  • ράμπα πρόσβασης για μαθητές με ειδικές ανάγκες
  • ισόγειος χώρος
  • στέγαση εντός σχολικής μονάδας
  • κεντρική τοποθεσία 

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" επισκέφτηκε το ΚΕ.ΣΥ.Π (άραγε οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν υπέρ της ανάκλησης της απόφασης παραχώρησης της αίθουσας, γνωρίζουν που βρίσκεται το ΚΕ.ΣΥ.Π και έχουν δει τις εγκαταστάσεις του;).











*Επίσης  μιλήσαμε και με τον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης κ. Βασίλειο Μπιτόπουλο ο οποίος μας δήλωσε ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα στέγασης στο σχολείο και έχει απευθυνθεί εδώ και αρκετό διάστημα στον Δήμο Κατερίνης για να βρεθεί κάποια λύση.

Ο ίδιος όπως μας δήλωσε δεν ζήτησε να φύγει το ΚΕ.ΣΥ.Π από εκεί.

*Όμως η εισήγηση του Προέδρου της ΔΕΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο λέει άλλα :

"Έχουμε επιτακτικό αίτημα του Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης κ. Μπιτόπουλου και του Συλλόγου Γονέων, επιτέλους να μεταφερθεί το ΚΕ.ΣΥ.Π για να λειτουργήσει απρόσκοπτα το σχολείο!!!" Δήλωσε ο κ. Παπαζήσης.

Δείτε το βίντεο από το 0.35 και μετά :




Στην ξενάγηση που μας έκανε ο κ. Μπιτόπουλος στις αίθουσες του Γυμνασίου διαπιστώσαμε ότι υπάρχει έντονο στεγαστικό πρόβλημα και οι μαθητές-τριες στοιβάζονται σε πολύ μικρές αίθουσες από τις οποίες μάλιστα κάποιες δεν έχουν ούτε παράθυρα...

Επίσης μας ανέφερε ότι πολλές φορές γίνονται μαθήματα στο... γυμναστήριο του Γυμνασίου όπου έχει τοποθετηθεί και σχολικός πίνακας!
Επίσης μαθήματα γίνονται και κάτω από ένα... υπόστεγο στην αυλή του Γυμνασίου!


*Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πιερίας για το θέμα του ΚΕ.ΣΥ.Π


Δείτε τι μας είπε ο κ. Αργυρόπουλος: