Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και διαμαρτυρίες από δημότες της "Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα". (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και διαμαρτυρίες από δημότες της "Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα". (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης όταν συζητήθηκε το θέμα της παραλαβής της μελέτης «Οριοθέτηση ρέματος Πέλεκα και διαμόρφωση κοίτης για αντιπλημμυρική προστασία και απόληψη υλικών».
Μέλη της "Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα" ζήτησαν τον λόγο για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, αλλά δεν τους δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Λιακόπουλο.
Καταγγελίες στην κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από τα μέλη της πρωτοβουλίας.
"Αυτό που συμβαίνει είναι δούλεμα!"
"Να ενημερωθούν οι πολίτες!"
"Παίρνουν το αμμοχάλικο του Πέλεκα!"
"Ο φόβος των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλος και δεν τον αισθάνονται όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι!"

Δείτε τα βίντεο από την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης

ΣΧΟΛΙΟ : Απορία μας προκαλεί το γεγονός ότι όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης προσέρχονται δημότες της πόλης μας και ζητούν με κόσμιο τρόπο να εκθέσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, ο λόγος τελικά δεν τους δίνετε. 
Υπάρχει τίποτα πιο δημοκρατικό από το να ακουστούν οι απόψεις των δημοτών στο κατεξοχήν όργανο αντιπροσώπευσης τους, το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο οι ίδιοι έχουν ψηφίσει για να επιλύει τα προβλήματα τους;
Και στο τέλος, τι θα γινότανε αν αυτοί οι δημότες μιλούσαν έστω για δυο λεπτά;
Ούτε η διαδικασία καθυστερεί (άπειρα τα παραδείγματα καθυστερήσεων στο Δ.Σ από οποιοδήποτε άλλο χαζό λόγο μπορείτε να φανταστείτε...) ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα θα παρουσιαζόταν.

*Όπως θα δείτε και σε επόμενα ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", και σε μια άλλη περίπτωση χθες το βράδυ δεν δόθηκε ο λόγος σε δημότη που ζήτησε να ακουστεί...