Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ''ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ 2017''

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ''ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ 2017''
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας '' Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' το χρονικό διάστημα 7 και 8 Ιανουαρίου 2017 στα πλαίσια της Πανελλήνιας εκδήλωσις Κοπή της Πίτας των Σαρακατσαναίων Ελλάδος '' ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ '' που φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Πιερία και συγκεκριμένα την 7 Ιανουαρίου 16:00 στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ της Κατερίνης θα γίνει ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Ζιαζιά Κων/νο με θέμα ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ'' και τον...

συγγραφέα κ. Κουτσοκώστα Ιωάννη με θέμα '' ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Το Βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνει μεγάλο Σαρακατσάνικο γλέντι στην αίθουσα δεξιώσεων ''ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ'' στη Βροντού Πιερίας .

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 11:00 π.μ στο κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Σπυρίδωνα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση Κοπή της πίτας των Σαρακατσαναίων Ελλάδος '' ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ '' με τα έθιμα των Σαρακατσαναίων του 12 ημέρου από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας.

Στην παραπάνω εκδήλωση θα συμμετάσχουν και θα χορέψουν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Η ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ αποτελεί το χειμωνιάτικο αντάμωμα όλων των Σαρακατσαναίων

Σας περιμένουμε όλους.
Εκ του Δ.Σ του συλλόγου