Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη μας

Τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη μας
Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η Γέννηση του Χριστού και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο την επίσκεψη πολλών παιδιών και διαφόρων οργανωμένων ομάδων, που έψαλλαν τα καθιερωμένα κάλαντα.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με τη συμμετοχή του ι. κλήρου της πόλεως. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Διακονητή τον ιερόπαιδα Αθανάσιο Γκιάτα, φοιτητή Γεωλογίας.

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχη μας χοροστάτησε στον Όρθρο και ετέλεσε τη Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό, εντός Αγρυπνίας, που τελέστηκε με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.

Να σημειωθεί ότι, εκτός από την Αγρυπνία, το πρωί λειτούργησαν όλοι οι Ιεροί Ναοί. Επιπλέον στις Ενορίες Αγίας Άννας και Αγίου Σάββα Κατερίνης, η Θ. Λειτουργία τελέστηκε και αργότερα (9:00-11:00) για την εξυπηρέτηση νέων, εργαζόμενων και ταξιδιωτών.

Το ίδιο συνέβη και σε τουριστικές περιοχές, όπως Λιτόχωρο, Κορινό και Λεπτοκαρυά, όπου στις ι. ακολουθίες συμμετέχουν και πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που έρχονται στην Πιερία για την περίοδο των διακοπών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε κατάλληλα, μεταφέροντας το μήνυμα των Χριστουγέννων.