Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Αγίου Φωτίου διεξήχθη, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και με τίτλο «ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΤΑΒΕΒΗΚΕΝ».

Στην εκδήλωση τα παιδιά της Νεανικής Χορωδίας του Αγίου Φωτίου, η Ορχήστρα και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διδασκαλία των μουσικών εκπαιδευτικών, κ.κ. Νικόλαου Ξάφη και Δημητρίου Μπεϊνά και ο βυζαντινός χορός του Μουσικού Σχολείου υπό τη χοραρχία των εκπαιδευτικών κ.κ. Λάζαρου Τσορμπατζίδη και Νικόλαου Φακαλή έδωσαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μηνύματα για τα Χριστούγεννα με μουσική, απαγγελίες, δρώμενα και έφεραν τους θεατές κοντά στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ περνώντας τα αιώνια μηνύματα στη σημερινή εποχή.

Για ακόμη μια χρονιά, μικροί και μεγάλοι, ακολουθώντας την κατάνυξη των Άγιων Ημερών, ένιωσαν όλοι ξανά παιδιά με καλοσύνη και αγάπη στην καρδιά.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και συνεχάρη τα παιδιά για την μεγάλη προσπάθειά τους να αγγίξουν τις ψυχές όλων των παρευρισκομένων και να μεταφέρουν το φως του Σπηλαίου της Βηθλεέμ στο σύγχρονο κόσμο. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους νέους και τις νεανίδες που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης πνευματικής βραδιάς στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και τους καθηγητές και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης που βοήθησαν για την όλη παρουσίαση της εκδηλώσεως.