Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ

Η ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου επέστρεψε από το Λονδίνο η Ολυμπιονίκης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου, όπου συμμετείχε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας «British Rowing Indoor Championships” που πραγματοποιήθηκε στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Βρετανικής πρωτεύουσας.


Στο πρόγραμμα του Πρωταθλήματος που διοργάνωσε η Βρετανική Κωπηλατική Ομοσπονδία, υπήρχαν αγωνίσματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, σε αποστάσεις 2000 και 500 μέτρων, καθώς και αγωνίσματα για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Στους πάνω από 1800 συμμετέχοντες αθλητές, περιλαμβάνονταν, μέλη της Βρετανικής Εθνικής Ομάδας και Βρετανικών Πανεπιστημίων και συλλόγων καθώς και πολλές διεθνείς συμμετοχές. Η ΝΙκολαΐδου αγωνίστηκε στο σπριντ των 500μ (6η θέση) και στην Ολυμπιακή απόσταση των 2000μ.


«Η Βρετανία είναι μια υπερδύναμη της Παγκόσμιας κωπηλασίας με παράδοση αιώνων σε αυτό το άθλημα. Χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών ασχολούνται με την κωπηλασία στην χώρα αυτή και ακόμη περισσότερα γυμνάζονται στα κωπηλατικά εργόμετρα(κλειστή κωπηλασία). Έτσι για την Κατερίνα που για πρώτη φορά στην καριέρα της αγωνίστηκε σε πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας ήταν μια πρόκληση και μια πολύτιμη εμπειρία. Η Νικολαΐδου έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για την καινούργια αγωνιστική χρονιά, την πρώτη του τετραετούς Ολυμπιακού κύκλου. Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτέλεσε το πρώτο βήμα αυτής της μακριάς πορείας.», δήλωσε ο προπονητής Γιώργος Μπικογιάννης που συνόδεψε τη Νικολαΐδου στο Λονδίνο.

Ο Έφορος Δ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.
Κώστας Σακκάς