Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μετά από δύο χρόνια εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, στις 7 Δεκεμβρίου, η ένσταση της συναδέλφισσάς μας, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και πρώην προέδρου του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Μολάων.

Όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας το 2013, άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»!


Για όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση ενημερώνουμε ότι η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7.500 ευρώ) για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της)
Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους.

Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά με τη δίωξη της συναδέλφισσας αντιμετωπίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν. Πιερίας δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου, ενόψει της εκδίκασης της ένστασής της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Απαιτούμε την αθώωση της συναδέλφου και την πλήρη αποκατάστασή της, οικονομική και υπηρεσιακή.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξή της, για την οποία βαρύνονται και οι προκάτοχοι
υπουργοί Λοβέρδος και Αρβανιτόπουλος, που έχει στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων.
Να παύσει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρου Βασίλης Γιάντσιου Σταματία