Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

24ωρη Πανελλαδική απεργία στο Εμπόριο – 15/1/2017 – Ποτέ την Κυριακή!



24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ. ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ 2017


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει η ΟΙΥΕ για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, ημέρα προγραμματισμένης Κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων, όπως προβλέπει ο μνημονιακός Ν. 4177/2013.

Μάλιστα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή διαβούλευση με τους εργαζόμενους ή ακόμα και με τις οργανώσεις των εμπόρων, ψηφίστηκε κρυφά και σε άσχετο νομοσχέδιο, παραμονές Χριστουγέννων η λειτουργία των Καταστημάτων για 2 Κυριακές κατά την περίοδο των προσφορών, αντί της 1 που ίσχυε μέχρι τώρα! Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να υπομείνουμε αυτήν την προκλητική αύξηση στις εργάσιμες Κυριακές, την απλήρωτη Κυριακάτικη εργασία, τα απλήρωτα και εικονικά Κυριακάτικα 5ωρα χωρίς χορήγηση ρεπό, την εργασία λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ξεκούρασης και προσωπικής ζωής.

Kαλούμε την Κυβέρνηση, για μία ακόμη φορά, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη απορρύθμιση της αγοράς και των εργασιακών μας σχέσεων.

Tο αίτημά μας παραμένει πάντα επίκαιρο! ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ