Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στην οδό Ειρήνης (ταχυδρομείο) - Διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ

Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στην οδό Ειρήνης (ταχυδρομείο) - Διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ
Στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου σε κομβικό σημείο της πόλης, στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος και, κυρίως, στη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ, αναμένεται να συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρου στην οδό Ειρήνης (έμπροσθεν του Ταχυδρομείου), η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Είχε προηγηθεί διακοπή εργασιών και ρεύματος και παράλληλα αίτημα της ιδιοκτήτριας για ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου της (κατόπιν συνταξιοδότησης), καθώς και απομάκρυνσης του κουβουκλίου με δαπάνη του Δήμου.

«Το συγκεκριμένο περίπτερο, καταλάμβανε μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος χώρος, για να διέλθει ο πεζός. Με την απομάκρυνσή του επιλύουμε τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα του πεζοδρομίου» τονίζει χαρακτηριστικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης, Χρήστος Λεμονόπουλος επισημαίνοντας ότι: «η κίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ στο πεζοδρόμιο, σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους, στο κέντρο της πόλης, βελτιώνεται αισθητά».