Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΛΥΡΑΥΛΟΣ: «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΛΥΡΑΥΛΟΣ: «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα»
Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές μας, σήμερα στο χώρο του σχολείου. Μια μουσική παράσταση που μας ταξίδεψε από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα και στη διάρκεια της οποίας γνωρίσαμε τα μουσικά όργανα που οι πρόγονοί μας κατασκεύαζαν και χρησιμοποιούσαν, και τα οποία εξελίχθηκαν στα μουσικά όργανα του σήμερα, διαπιστώνοντας τη συνέχεια της μουσική μας παράδοση στο διάβα των αιώνων.


Το μουσικό σχήμα του «Λύραυλου» που επισκέφθηκε το σχολείο μας παρουσίασε με ευφυή και ευρηματικό τρόπο τα μουσικά όργανα, έπαιξαν, δραματοποίησαν, ανέπτυξαν ένα «διάλογο» με τα παιδιά, τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος συμμετείχαν ενεργά, μαθαίνοντας πως και με τα πιο απλά υλικά μπορούμε να κατασκευάσουμε «απομιμήσεις» μουσικών οργάνων και να παίξουμε μουσική, να εκφραστούμε μέσα από τους ήχους, περνώντας μ΄ αυτόν τον τρόπο και το μήνυμα της ανακύκλωσης. πρωτόγνωρη εμπειρία που καθήλωσε και μάγεψε μαθητές και δασκάλους!

Ευχαριστούμε τον κ. Στέφο Μιχάλη και την κ. Στέφου Όλγα του Κέντρου «Λύραυλος» για αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που καθήλωσε και μάγεψε μαθητές και δασκάλους!