Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η Εθελοντική Ομάδα παράγει και πολιτισμό


Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ολοκληρώνεται αύριο, 15 Φεβρουαρίου, η υποβολή διηγημάτων στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, που είχε προκηρυχθεί πριν δυόμιση μήνες την 1η Δεκεμβρίου. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή εκλεκτών εκπαιδευτικών και συγγραφέων της πόλης μας για την ανάδειξη των νικητών στις τρεις κατηγορίες, Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου και Ενηλίκων, και η τελετή βράβευσης στον Καπνικό Σταθμό.

Είναι μια ακόμα σημαντική και αξιέπαινη δράση της Ε.Ο.Δ.ν.Π. και μια ευκαιρία να γίνουν γνωστές και οι υπόλοιπες πολλές δράσεις των ομάδων που συγκροτούν οι 480 εθελοντές συμπολίτες μας.

Γιατί, δεν είναι μόνο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, οι διανομές Χωρίς Μεσάζοντες, το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η πυροπροστασία του Ολύμπου & Πιερίων, η διαλογή, καταχώρηση και διαχείριση φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού σε πανελλήνιο επίπεδο, οι διανομές σχολικών σε άπορους μαθητές, οι υπηρεσίες σε πρόσφυγες, οι αγώνες ενάντια στα διόδια στο νομό μας, κλπ.

Είναι και η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, οι ενημερωτικές ομιλίες για το νερό και άλλα προβλήματα, προβολές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κι άλλες δράσεις, τις οποίες μπορεί κανείς να δει αναλυτικά στην ιστοσελίδα “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.

Δεν τις διαφημίζει με αφίσες και δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί δε δέχεται και δε διαχειρίζεται χρήματα, αλλά γιατί η καλύτερη διαφήμιση τους είναι οι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που εδώ και 10 χρόνια τη γνωρίζουν από κοντά και έχουν επισκεφτεί, έστω και μια φορά, τον Καπνικό Σταθμό, το παρκινγκ των δικαστηρίων, το χώρο της εμποροπανήγυρης και τα άλλα μέρη, όπου οι εθελοντές, με προθυμία και χαρά θυσιάζουν από το χρόνο τους, και μερικές φορές λίγα λεφτά από την τσέπη τους, για να εκφράσουν αγάπη και αλληλεγγύη.