Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σάββατο 18 Μαρτίου ομιλία με θέμα: Εναλλακτικές θεραπείες στα καθημερινά μας προβλήματα

Σάββατο 18 Μαρτίου ομιλία με θέμα: Εναλλακτικές θεραπείες στα καθημερινά μας προβλήματα
Το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου "Εκάβη" θα πραγματοποιηθεί από την οικολογική ομάδα "Μητέρα Γη" η ομιλία με θέμα:
Εναλλακτικές θεραπείες στα καθημερινά μας προβλήματα .
Θα μας μιλήσουν οι Ζιώγα Δήμητρα για την Φυτοθεραπεία και τα Ανθοϊάματα.


Γνωριμία με τη Φυτοθεραπεία και τα Ανθοϊάματα

Σε αυτή τη σύντομη ομιλία θα γνωρίσουμε τη Φυτοθεραπεία, ένα μοναδικό ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που συνίσταται στην πιο αρχαία, παγκόσμια θεραπευτική μέθοδο. Σε κάθε ιστορική εποχή, σε κάθε λαό και σε κάθε πολιτισμό, τα φαρμακευτικά φυτά έχουν αποτελέσει την πρωταρχική μέθοδο θεραπείας και σε κάποιους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να είναι το μοναδικό μέσο ίασης, με τη μορφή εμπειρικών σκευασμάτων, παραδοσιακής βοτανοθεραπείας. Η θεραπευτική χρήση των φαρμακευτικών φυτών γέννησε την φαρμακευτική επιστήμη .

Στον Δυτικό κόσμο με την εξέλιξη των επιστημών και τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα φαρμακευτικά φυτά μελετήθηκαν, ταυτοποιήθηκαν τα διάφορα είδη τους, αναλύθηκαν χημικά τα συστατικά τους, εκπονήθηκαν μελέτες και σε πολύ μεγάλο βαθμό αποδείχθηκαν και πειραματικά και κλινικά, όλα όσα μέχρι πριν κάποια χρόνια αποτελούσαν εμπειρική γνώση που περνούσε από γενιά σε γενιά.

Σήμερα, οι παραδοσιακές φυτοθεραπευτικές μέθοδοι επανέρχονται στο προσκήνιο, έχοντας κερδίσει την αγάπη και την προτίμηση του κόσμου που αναζητά φυσικές λύσεις, σκευάσματα με αποδεδειγμένη δράση, λιγότερο επιθετικά σε σχέση με τα συνθετικά φάρμακα, όπου αυτό είναι εφικτό και δράση σε επίπεδο πρόληψης πράγμα εξαιρετικά σημαντικό σε κάθε οργανισμό και σε κάθε ηλικία. Ο φαρμακοποιός επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, το εργαστήριο, αναδεικνύοντας τον επιστημονικό του ρόλο , που δεν εξαντλείται στην παροχή συμβουλών και στην πώληση του κατάλληλου σκευάσματος, αλλά στην ρίζα την ίδιας της λέξης «φαρμακοποιός»: «ποιεί» και πάλι «φάρμακα».

Όμως τι είναι ακριβώς η φυτοθεραπεία και πώς μπορεί ο ασθενής να τη χρησιμοποιήσει σωστά; Σε τι διαφέρει από άλλες ολιστικές θεραπευτικές μεθόδους; Είναι ασφαλής; Είναι κάθε τί το φυτικό, αβλαβές; Ποιό είναι το κλειδί για την επιτυχημένη φυτοθεραπεία; Συχνές ερωτήσεις αλλά και παρερμηνευθείσες έννοιες θα αναλυθούν όλες στην ομιλία αυτή.

Εν συνεχεία θα γνωρίσουμε τα ανθοϊάματα, μία θεραπευτική που δημιουργήθηκε από το συνδυασμό της Φυτοθεραπείας με τις βασικότερες αρχές της Ομοιοπαθητικής και στηρίζεται στην ισορροπία ψυχής και σώματος. Τα ανθοϊάματα επενεργούν στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, αποκαθιστούν τη διαταραγμένη αρμονία και ξαναφέρνουν στο άτομο την υγεία. Γέννημα του μεγάλου επιστήμονα, διορατικού και ανθρωπιστή γιατρού Έντουαρντ Μπαχ, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Το έργο του εμπνέει νέους θεραπευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους ανακαλύπτουν νέα ιάματα σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του κόσμου.

Από τις εκλεπτυσμένες δράσεις των ανθοϊαμάτων στην συμπυκνωμένη δραστικότητα των αιθερίων ελαίων, από τα απλά αφεψήματα φυτών έως τα τιτλοδοτημένα εκχυλίσματα, τα φυτά, μας προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών διασφαλίζοντας προστασία, φυσική, διανοητική και συναισθηματική ευεξία σε όλες τις φάσεις της ζωής μας


Ζιώγα Δήμητρα,
Φαρμακοποιός Msc phytotherapy

Η Παπαδοπούλου Γιώτα για τον Βιοσυντονισμό
Βιοσυντονισμός, Εναλλακτική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας


Ο Βιοσυντονισμός είναι η μέθοδος κατά την οποία, μέσω συχνοτήτων φιλικών προς τον ανθρώπινο οργανισμό, κάνουμε μέτρηση σε βάθος, και έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε θεραπευτικές συχνότητες ανάλογα με τα ευρήματα της μέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε ζωντανός οργανισμός αλλά και κάθε ανθρώπινο όργανο έχει μια συχνότητα φυσιολογικής λειτουργίας. Με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού μπορούμε να δούμε αν κάποιο όργανο λειτουργεί σωστά ή όχι, και αν δεν λειτουργεί σωστά να βρούμε την αιτία που ευθύνεται για την δυσλειτουργία και δημιουργεί το σύμπτωμα.

Πάρα πολλές παθήσεις έχουν ως αίτιο μικροβιακούς παράγοντες. Με το τεστ Βιοσυντονισμού μπορεί να ανακαλυφθεί ο επιβαρυντικός παράγοντας που δημιούργησε την ασθένεια (μικρόβιο, βαρέα μέταλλα, ηλεκτρομαγνητική επιβάρυνση, γεωπαθητική επιβάρυνση κ.α.) και με την ίδια μέθοδο να εξολοθρευτεί ο μικροβιακός ή άλλος παράγοντας μέσω αβλαβών και χωρίς παρενέργειες θεραπευτικών συχνοτήτων.

Έτσι, μπορούμε να επέμβουμε στην αιτία του προβλήματος και δεν προσπαθούμε να εξαλείψουμε μόνο το σύμπτωμα.


Παπαδοπούλου Γιώτα
Οδοντίατρος, Βιοσυντονήστρια


Η Τσουπλή Κατερίνα για τον ωτοβελονισμό και το βιοενεργειακό μασάζ
Ωτοβελονισμός


Είναι η μέθοδος όπου χρησιμοποιείται το πτερύγιο του αυτιού με διαγνωστικό και θεραπευτικό σκοπό. Έχει μία ιστορία πρόσφατη. Γεννήθηκε την περίοδο του 50 από μία λαμπρή ιδέα του Γάλλου γιατρού P. Nogier επιταχύνοντας μία ευρεία διάδοση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βιοενεργειακό μασάζ

Είναι ένα είδος μασάζ όπου με την εφαρμογή του εναρμονίζεται η ροή της ενέργειας σε όλο το σώμα. Με το μασάζ αυτό ενώνεις νου, ψυχή και σώμα ώστε η ζωτική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα έτσι ώστε να καθαρίζει την αύρα και το ενεργειακό πεδίο.

Κατερίνα Τσουπλή
Φυσικοθεραπεύτρια