Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ανάγνωσης Τέχνης και Τεχνολογίας «Κυψέλη» στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ανάγνωσης Τέχνης και Τεχνολογίας «Κυψέλη» στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Η βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον Σχολικό Σύμβουλο και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και με την πολύτιμη συνδρομή του προέδρου του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης κ. Παυλίδη Θ. καθώς και πολλών φορέων και ιδιωτών της πόλης μας .


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Παπαζήσης, ο πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π κ. Παυλίδης, ο αναπληρωτής Διευθυντής εκ/σης Πιερίας κ. Ναχόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος κ.Γραίκος, ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Τσερμπάκ, ο Δ/ντής του 5ου γυμνασίου κ. Μπιτόπουλος, Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων, ο πρόεδρος του Συλλόγου εκ/κών Πιερίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ο πρόεδρος της Σχολής γονέων ,η υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων της Π.Ε Πιερίας, οι αιρετοί του Συλλόγου Εκ/κών, συνάδελφοι εκ/κοί , γονείς και μαθητές. Την τελετή ομόρφυνε με τη μουσική και τα τραγούδια του ο μουσικός του σχολείου μας Άλκης Πλακιάς.

Ο Δ/ντής του σχολείου κ. Κοντοφάκας ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία της βιβλιοθήκης και κυρίως τους εθελοντές που με το έργο τους αποδεικνύουν ότι η ανιδιοτελής προσφορά δεν είναι ουτοπία, αλλά μια σταθερή και διαχρονική αξία που καλούμαστε όλοι να ασπαστούμε. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε

Τον κ. Γραίκο, εμπνευστή και σχεδιαστή του έργου, τον Διευθυντή της Α/Θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Δημήτριο Συριανίδη, το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, τον Διευθυντή τον Κύριλλο Τσερμπάκ και τον εκπαιδευτικό κ. Μαθιουδάκη, τον εκπαιδευτικό Σάκη Παπαδόπουλο και τον μαραγκό Χρήστο Μαυρίδη για την τοποθέτηση του πατώματος, την ένωση συγγραφέων για την προσφορά βιβλίων, τους κ. Μαυρίδη και Γρηγοριάδη παππούδες μαθητών του σχολείου μας για την προσφορά εθελοντικής εργασίας, την κα Τασούλα Τσορμπατζίδου και την οικολογική ομάδα «μητέρα Γη», τον σύλλογο προστασίας παιδιών «Βενιαμίν», το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο, τον Σύλλογο Εικαστικών - Καλλιτεχνών Πιερίας, την Κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης, την πρωτοβουλία για τον Πέλεκα, τη Σχολική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης και τον πρόεδρό της κ. Γεώργιο Ίτσιο, τον πρόεδρο της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Κων/νο Κορομπίλη μέσω του οποίου ο κ. Τριβιζάς πρόσφερε 40 βιβλία στη βιβλιοθήκη μας και τη χορωδία εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας και βέβαια τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που με ενθουσιασμό δούλεψαν για την αποπεράτωση του εργαστηρίου- βιβλιοθήκης.

Η υλοποίηση της «κυψέλης» στο σχολείο μας είναι μόνο η αρχή της προσπάθειας μας για βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ευελπιστούμε με την αρωγή όλων να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη μας με περισσότερους τίτλους βιβλίων και να γίνει ο χώρος αυτός πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.