Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ - 6η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ - 6η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
Ξεχωριστή ήταν η φετινή 18η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 25 Απριλίου, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.


Με την κοινή επιθυμία να στηρίξουν την αριστεία, τον ολυμπισμό αλλά και τις ελπίδες ιδιαίτερα των νέων, οι τρεις φορείς ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους, με στόχο να ενισχύσουν ακόμα περισσότερους αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο που ξεκινούν την επίπονη 4ετή προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του 2020 στο Τόκυο. Έτσι, φέτος δόθηκαν συνολικά 41 υποτροφίες, έναντι 27 που είχαν δοθεί πέρυσι, σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων.

Από την κωπηλασία Υποτροφίες έλαβαν 6 πληρώματα. Ανάμεσά τους και το πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαΐδου του Ν.Ο.Κατερίνης και Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, που τον περασμένο Αύγουστο είχαν κατακτήσει την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο και πλέον έχουν μπει σε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς στο Τόκυο το 2020. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Α.Γ Λεβέντη που για ακόμη μια χρονιά στέκεται δίπλα μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προετοιμασία μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020!!!» δήλωσαν οι πρωταθλήτριες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Σπύρος Καπράλος. Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Με το βλέμμα στο Τόκυο: Προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020». συντόνισε ο δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, κύριος Τάσος Τέλλογλου.

Πηγές:Ε.Ο.Ε.-Ιδρυμα Λεβέντη-Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ