Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Βελλής Ιωάννης με το Γενικό Γραμματέα κ. Μπεκιαρόπουλο Ευάγγελο και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Πιερίας κ. Καλλιφατίδης Γεώργιος, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Μυστρίδης Ανέστης.


Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Σωματείων είχαν μια μακρά και εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Διοικητή, θέτοντάς του τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Συνταξιούχοι του Νομού μας σε όλους του τομείς και ειδικότερα στην υγειονομική τους περίθαλψη.

Αναλυτικότερα, αναφέρθηκαν :

- στην έλλειψη τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού

- στην επιβάρυνση συμμετοχής των ασφαλισμένων στις εργαστηριακές εξετάσεις

- στην κατ’ οίκον περίθαλψη των αδύναμων και ηλικιωμένων συμπολιτών μας

- στην αναγκαιότητα στελέχωσης των επειγόντων περιστατικών για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθώς πολλές φορές δεν απαντούν ούτε στο τηλέφωνο.

Ο κ. Διοικητής αφού άκουσε με υπομονή όλα τα θέματα που τέθηκαν από τους Προέδρους, δεν προσπάθησε να βρει δικαιολογίες και να χρυσώσει το χάπι ωραιοποιώντας την κατάσταση αλλά αντιθέτως παραδέχθηκε ότι όσα προβλήματα του ετέθησαν είναι υπαρκτά και ότι στόχος του είναι κατά τη διάρκεια της θητείας του να τα εξαλείψει.

Η κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και οι μνημονιακές δεσμεύσεις δυστυχώς έχουν γίνει τροχοπέδη σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς όπως είναι η Υγεία.

Τα επαρχιακά Νοσοκομεία είναι αυτά που επλήγησαν περισσότερο, όμως με τη λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας και αποκατάστασης και του εργαστηριακού εξοπλισμού που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ο Διοικητής κ. Μυστρίδης κατόρθωσε την ένταξη του Νοσοκομείου μας σε ειδικό πρόγραμμα προσέλκυσης γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (όπως πχ. νευροχειρουργός).

Ο κ. Διοικητής κάλεσε τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Πιερίας και του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Πιερίας να επισκεφθούν εκ νέου το Νοσοκομείο μας όπου θα τους ξεναγήσει σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου και θα δουν από κοντά και οι ίδιοι τον τρόπο λειτουργίας του.

Ο κ. Βελλής εκ μέρους της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Πιερίας και ο κ. Καλλιφατίδης εκ μέρους του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Πιερίας ευχήθηκαν στον κ. Μυστρίδη καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο βαρύ έργο του για το καλό όλων των συμπολιτών μας και των ασθενών ειδικότερα.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια
της Ένωσης Συνταξιούχων του Συνδέσμου Πολιτικών
Εμπόρων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας Συνταξιούχων Δ.Υ. Πιερίας
Βελλής Ιωάννης Καλλιφατίδης Γεώργιος