Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Για την συμμετοχή του κ. Μάρδα σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Πιερίας

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Για την συμμετοχή του κ. Μάρδα σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Πιερίας
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τυγχάνει ένας εκ των αρχιτεκτόνων της αποβιομηχάνισης της χώρας μας, με βαρύ παρελθόν σε κυβερνητικά πόστα, ακόμη και επί πρωθυπουργίας Σημίτη και, πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο που η χώρα εισήλθε με παραποιημένα στοιχεία στην ζώνη του Ευρώ.

Μάλιστα κατά την συγκεκριμένη κυβερνητική του θητεία τέθηκαν οι βάσεις για την μετατροπή της ελληνικής οικονομίας από μία παραγωγική οικονομία σε μία οικονομία που στηρίζεται στις εισαγωγές και στην παροχή φθηνών υπηρεσιών.

Ο ρόλος όμως του κ. Μάρδα δεν σταμάτησε εκεί. Ο κ. Μαρδας συμμετείχε και στην μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία συνέχισε την καταστροφική οικονομική πολιτική βάζοντας λουκέτα σε αναρίθμητες ελληνικές επιχειρήσεις, δεν έδωσε καμία λύση στους βιοτέχνες, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι σήμερα υποφέρουν από έλλειψη ρευστότητας και από έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, απέναντι στις θυγατρικές και τα υποκαταστήματα των πολυεθνικών στην χώρα μας.

Είναι παράλογη λοιπόν η συμμετοχή του κ. Μάρδα σε ένα πάνελ του Επιμελητηρίου Πιερίας επί του οποίου θα συζητηθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Πιερίας. Πραγματικά ο κ. Μάρδας θα πρέπει να αστειεύεται γιατί το μοναδικό κοινό που αυτός μπορεί να έχει με την αναπτυξιακή προοπτική της Πιερίας είναι η προσπάθεια του να εισαγάγει ένα καθεστώς προσέλκυσης ξένων δήθεν «επενδυτών», οι οποίοι όμως θα επιδιώξουν να πλουτίσουν σε βάρος του εργατικού δυναμικού της Πιερίας, με μισθούς 250 ευρώ και «καταληστεύοντας» τον φυσικό πλούτο της Πιερίας (Όλυμπος) έναντι πινακίου φακής.

Η τοπική οικονομία και η ανάπτυξη στην περιφέρεια και ειδικότερα στην περιοχή της Πιερίας έχει ανάγκη αυτήν την στιγμή από ντόπια παραγωγική δραστηριότητα δίνοντας οικονομικά κίνητρα στους κατοίκους της επαρχίας. Βέβαια για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζεται αποκατάσταση της τραπεζικής πίστωσης, δηλαδή της δυνατότητας των συμπολιτών μας να λαμβάνουν φθηνά δάνεια από τις τράπεζες. Επιπλέον χρειάζεται τόνωση της ζήτησης των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών και να καταστούν αυτά ανταγωνιστικά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό φυσικά μπορεί να επιτελεσθεί με την αποτίναξη του άχρηστου και ζημιογόνου για την περίπτωση της χώρας μας οικονομικού πλαισίου που επιβάλλει η ΟΝΕ.

Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν τελματώσει εδώ και χρόνια την οικονομία μας.

Μόνο μέσω μίας βιώσιμης εναλλακτικής πολιτικής επιστροφής στο εθνικό νόμισμα και άσκησης συγκεκριμένης αγροτικής (κατάργηση ποσοστώσεων στα αγροτικά προιόντα) και εμπορικής (δασμοί στα εισαγόμενα κλπ.) και τραπεζικής πολιτικής (δημόσιος και εθνικός έλεγχος των τραπεζών), θα μπορέσουν οι περιφέρειες της χώρας μας αλλά και η ίδια η οικονομία στο σύνολό της να ανακάμψει. Τα παραπάνω ασφαλώς όμως και είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τις πολιτικές της περιθωριοποίησης και εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας που εφαρμόζει το γνωστό σε όλους μας μνημονιακό στερέωμα.

Επομένως, αναπόφευκτα μας προξενούνται πραγματικά μεγάλα ερωτήματα για ποιόν ακριβώς λόγο το Επιμελητήριο Πιερίας επέλεξε να καλέσει τον κ. Μάρδα στην συγκεκριμένη εκδήλωση την ίδια στιγμή που πάμπολλοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Πιερίας έχουν σταματήσει τις δραστηριότητες τους εξαιτίας ακριβώς αυτών των εγκληματικών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υπακούει με την σειρά της στις διαταγές των Ευρω-Γερμανών δανειστών μας. Από αέρα κοπανιστό χορτάσαμε.

Ίσως το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας φαίνεται να μην εκπροσωπεί το μικρομεσαίο επιχειρηματία της Πιερίας και πολύ περισσότερο τον ήδη άνεργο. Ίσως να εκπροσωπεί και να προωθεί αλλότρια συμφέροντα που στόχο έχουν να αποκομίσουν κέρδη και οφέλη από το γεγονός ότι εισέρχονται στις δουλειές που άλλοτε είχαν οι συμπολίτες μας και να απομυζήσουν τον πραγματικά μεγάλο πλούτο της Πιερίας μας.


Λαϊκή Ενότητα N.E. Πιερίας