Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΠΑΜΕ Πιερίας - 17 Μάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΜΕ Πιερίας - 17 Μάη ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους εταίρους της, την ΕΕ το ΣΕΒ, φέρνουν για ψήφιση στη βουλή το 4ο μνημόνιο.


Το νέο μνημόνιο έχει ξεκάθαρο στόχο. Εμπεριέχει μέτρα φωτιά για το λαό και άνεμο αισιοδοξίας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επεκτείνεται μέχρι και το 2021. 

Η κυβέρνηση βάφτισε το νέο μνημόνιο σταθμό για την ανάπτυξη, πρόοδο κοροϊδεύοντας ασύστολα την εργατική τάξη και το λαό μας γενικότερα. Για την κυβέρνηση είναι πρόοδος η μείωση του αφορολόγητου στα 5.861 ευρώ, το τσάκισμα του ήδη λεηλατημένου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, ακόμα και των ανέργων. Πρόοδος είναι η νέα μείωση για τους συνταξιούχους που θα χάσουν μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Πρόοδος είναι που καταργούν έμμεσα τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Πρόοδος είναι η επέκταση του καθεστώτος κατάργησης των Κ.Σ.Σ.Ε. Πρόοδος είναι ο άθλιος κατώτερος μισθός και, ο απαράδεκτος διαχωρισμός παλιών και νέων εργαζομένων. Πρόοδος είναι η κατάργηση της Κυριακής αργίας. Πρόοδος είναι η επέκταση των εργασιακών σχέσεων λάστιχο. Πρόοδος είναι να κόβουν ακόμα και το επίδομα θέρμανσης και το επίδομα ανεργίας. Πρόοδος είναι η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια να πάρουν φωτιά, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ακόμα και τα λεγόμενα αντίμετρα ψίχουλα, που τα παίρνουν από τους φτωχούς για να τα δώσουν στους πιο εξαθλιωμένους θύματα των δικών τους πολιτικών, τα διαφημίζουν χωρίς ντροπή! Ενώ υποκρύπτουν το γεγονός οτι τα περισσότερα από αυτά θα δοθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται ο λαός έχει μόνο ένα δρόμο! Το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής!

Το δρόμο του ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνηση, της Ε.Ε., με τους κεφαλαιοκράτες και τους εκπροσώπους τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να θυσιάζονται μαζί με τις οικογένειες τους στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο δρόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο ίδιος δρόμος που ακολουθούσαν και οι προκάτοχοί της. Ο δρόμος αυτός έχει μόνο εκμετάλλευση, ανεργία, μισθούς πείνας, τρομοκρατία, θυσίες, πολέμους για την εργατική τάξη και το λαό. Είναι όμως ζωή χαρισάμενη για τους εκμεταλλευτές του λαού, τα μονοπώλια.

Αν οι εργαζόμενοι δεν ξεσηκωθούν, δεν σηκώσουν τείχος αντίστασης στους χώρους δουλειάς, αν δε σπάσουν τις αλυσίδες της σκλαβιάς, η επίθεση θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρη, πιο ελεεινή.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Υπογραφή Κ.Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις. Κατώτερο μισθό 751 για όλους τους εργαζόμενους. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους. Επαναφορά 13ης 14ης σύνταξης, 13ου 14ου μισθού. Σταθερή και μόνιμη δουλειά. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Κατάργηση της φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ. Δωρεάν υγεία, παιδεία. 45% φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, παλεύουμε να αλλάξουμε το συσχετισμό δυνάμεων στο Εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πετώντας από το σβέρκο μας τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, τις νόθες πλειοψηφίες στις διοικήσεις ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΚ.

Όλοι στις 17 Μάη στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στις 10:30 π.μ., και στις 18 Μάη στις 6:30μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλατάνι-σιντριβάνι.